Szegedi Arcok

Ablakpárkányon ücsörgő macskához vezényelték ki a szegedi tűzoltókat (frissítve)

Valahogy ilyenkor érzünk erős késztetést, hogy leírjuk: csakis akkor hívd a tűzoltókat, ha tényleg szükség van rájuk. Annak megítélését, hogy a csütörtök este 9 körül történt eset ebbe a kategóriába tartozik-e, rátok bízzuk, egy valami biztos: egy 15 méter magas ablakpárkányon chill out-oló macskához riasztották a szegedi tűzoltókat.

Mielőtt bárki szívinfarktust kapna az izgalomtól, már az elején leírjuk: a cirmos megmenekült.

A sztori, röviden: csütörtök este 9 előtt állatmentés ügyében riasztották a szegedi tűzoltókat, a helyszín a Kossuth Lajos sugárút volt, a nem hivatalosan megnevezett cím szerint az MVM ügyfélszolgálat épülete környékén. Itt fontos megjegyeznünk, hogy a hatóságok munkáját szabályozó kormányrendelet szerint a állatmentés – akárcsak más országokban is – tényleg a tűzoltók dolga. Mivel a macska egy 15 méter magas párkányon ücsörgött, létrás autóval vonultak ki a helyszínre. Mentés közben előkerült az épület portása, aki beengedte a szakembereket az épületbe, pár perccel később kiderült, belülről mégsem lehet megközelíteni az ablakot, így végül mégis a tűzoltókosárban hozták le a négylábút. Információink szerint a bejelentő befogadta és hazavitte a macskát.

Az akció, számokban:

  • veszélyben lévő macskák száma: 1 db
  • mozgósított tűzoltósági járművek száma: 2 db
  • kivezényelt szakemberek száma: 7 db
A Google térképe szerint ebben az épületben történhetett az év(század) incidense.

EGY SZUBJEKTÍV VÉLEMÉNY A VÉGÉRE

A kérdés már csak egy: nem lehetne létrehozni egy kutya-macska-vadászgörény (alien, predator, stb) mentő szolgálatot és arra használni a hétköznapok hőseit, ami az eredeti hivatásuk?

FRISSÍTVE (13:34): MEGSZÓLALT A TŰZOLTÓKAT KIHÍVÓ SZEGEDI FÉRFI

“Ma este kocsiból kiszállva macskasírást hallottunk ezért megkerestem a hang forrását, mert nagyon folyamatos kétségbe esett volt. Be volt szorulva ez a cica egy elég magas helyre ezután felhívtuk a tűzoltóságot, hogy mit tehetünk.. kisebb leírás után ki is jöttek vacillálás nélkül és megmentették a cicát amit nagyon köszönünk!” – írja egy János nevű férfi a Szegeden Láttam csoportban, aki fotókat is közölt a macskáról. Az első blikkre serdülő korban lévő cicát hazavitték, mint János írja, nagyon hálásan dorombolt, miután a tűzoltók lehozták.

A tűzoltókat kihívó szegedi fotói:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb