Közélet

Bukott a parti Szegeden: a helyi rendőrök garázdaság miatt állítottak elő hat fiatalt szombaton, akik mint kiderült, egy közeli szórakozóhelyen voltak bulizni

Bár a koronavírus-járvány alatt helyben fogyasztásra nem lehetnek nyitva a vendéglátóhelyek, ennek ellenére a hétvégén több ízben is intézkedniük kellett a rendőröknek, többek között Szegeden is – közölte Kiss Róbert az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

Pénteken, Szentendrén egy kávézót zártak be, ahol ketten alkoholt ittak, valamint egy nyíregyházi presszót is nyitva találtak a rendőrök, ott ha embert találtak. Szombaton pedig Somogy megyei Babócsán egy büfét zártak be – mondta Kiss Róbert az operatív törzs hétfői tájékoztatóján. Szombat hajnalban a szegedi rendőrök garázdaság miatt állítottak elő hat fiatalt, akik mint kiderült, egy közeli szórakozóhelyen voltak bulizni. Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese hozzátette, egyelőre vizsgálják az üzemeltető felelősségét, a fiatalokkal szemben a kijárási tilalom megszegése miatt szabálysértési eljárás indult. Budapesten még péntek éjjel egy hetedik kerületi Airbnb lakásba vonultak a rendőrök, ahol 18 főt találtak. Ellenük szintén eljárás indult a kijárási tilalom megszegése miatt, illetve a rendezvény szervezőjét fel is jelentették. Vasárnap pedig egy 25 fős társaság ellen intézkedtek a rendőrök, akik egy közösségi oldalon meghirdetett táncesten vettek részt – ismertette Kiss Róbert.

MÁRCIUS 29-IG ÉRVÉNYBEN MARADNAK A KORLÁTOZÁSOK

Március 29-ig érvényben maradnak a korlátozó intézkedések, a rendőrség szigorúan ellenőrzi a járványügyi szabályok betartását – mondta továbbá a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a sajtótájékoztatón. Kiss Róbert közölte: a hétvégén 1950 ember ellen intézkedtek a maszkviselés szabályainak megsértése miatt a rendőrök, szeptember 21. óta pedig 36 999 ilyen rendőri intézkedés volt. A közterületen 1837, a tömegközlekedésben 46, az üzletekben, bevásárlóközpontokban pedig 67 ember ellen intézkedtek a maszkviselési szabályok be nem tartása miatt. A boltokra, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 986 rendőri intézkedés történt. Ebből 303 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 683-ban pedig az üzletek korlátozott nyitvatartásának, illetve az üzletekben való tartózkodás szabályait nem tartották be.

MÜLLER CECÍLIA: ÚJABB OLTÓANYAGOKAT ENGEDÉLYEZTEK

Az elmúlt napokban újabb két gyártó oltóanyagának behozatalát engedélyezte az OGYÉI: az indiai Covishield és a kínai CanSino vakcináját, mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai, online sajtótájékoztatóján.

FRISSÍTVE: KIDERÜLT, MELYIK SZÓRAKOZÓHELYRŐL VAN SZÓ

Idő közben nem hivatalos forrásokból megtudtuk, hogy melyik szórakozóhelyről van szó. Nevet természetesen nem írunk ide, viszont annyit igen, hogy a Wesselényi utcában üzemel és már nem ma kezdték a műfajt – egy régóta működő, közismert egységről van szó:

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb