Közélet

Müller Cecília: újabb két vakcinát engedélyeztek Magyarországon

Az elmúlt napokban újabb két gyártó oltóanyagának behozatalát engedélyezte az OGYÉI: az indiai Covishield és a kínai CanSino vakcináját, mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai, online sajtótájékoztatóján.

ITT A MÁSODIK KÍNAI OLTÓANYAG

Engedélyezték Magyarországon a CanSinoBIO gyártó által fejlesztett oltóanyagot, a Convidecia-vakcinát. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a III. fázisú vizsgálat eredményei alapján hagyta jóvá az oltóanyagot – olvasható az Index cikkében. A kínai Sinopharm-vakcina után ez a második kínai oltóanyag, amely zöld jelzést kapott itthon. Az egydózisú vakcinát eddig Kínában, Pakisztánban és Mexikóban engedélyezték.

A CANSINÓBAN HUMÁN ADENOVÍRUS 5 VAN, A COVISHIELD VAKCINA SZINTE AZONOS AZ ASTRAZENECÁVAL

A CanSinóban a humán adenovírus 5 van, ez a vektor, aminek segítségével bejuttatják az információkat a sejtekbe. A Covishield vakcina szinte azonos az AstraZeneca vakcinájával – mondta az országos tisztifőorvos, hozzátéve, abban bíznak, hogy az újabb engedélyezett vakcinák lehetőséget biztosítanak arra, hogy még több ember juthasson hozzá az oltáshoz.

Magyarországon eddig öt engedélyezett vakcinával oltottak, ezek a Szputnyik, a Sinopharm, a Moderna, az AstraZeneca és a Pfizer vakcinák.

Forrás: index.hu/origo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb