Kikapcs

Cukiság hétfőre: több, mint 1000 hímes tojás díszíti Sándorfalva főterét, a városban már készülnek a húsvétra

Sándorfalván már készülnek a húsvétra: a Szabadság téren a polgármesteri hivatal előtti fák ágait színes tojások díszítik. A templomkertben húsvétváró dekorációt helyeztek el, a barkafákra a Pallavicini Sándor Általános Iskola tanulói készítettek hímes tojásokat – számolt be a hírről Sándorfalva Városi Önkormányzata.

Mint közleményükben írják, a húsvét az év egyik legszebb ünnepe, az idei azonban sajnos más lesz, mint amit megszokhattunk. A kialakult veszélyhelyzet miatt várhatóan elmaradnak a családi találkozások, még talán a locsolkodások is távolságtartóbbak lesznek húsvét hétfőn. Sándorfalván azonban készülnek a Húsvétra. A város vezetői és a művelődési ház munkatársai arra kérték a város lakóit, – az óvodásokat, általános iskolásokat és a kreatív felnőtteket –hogy készítsék el otthon a saját hímes tojásukat. Fessék, pingálják, írókázzák meg a Húsvét legszebb tojásait. Az elkészített műveket helyezzék el a fa ágaira, hogy mindenki láthassa, hogyan készül Sándorfalva az ünnepre. A szabadság tér fáira eddig több mint ezer hímes tojás került. A szervezők remélik, hogy a tojásfák szépsége még nagyon sok embert inspirál majd a következő napokban a saját hímes tojásának elkészítésére.

SZÉPSÉGVERSENYEK HÚSVÉTRA

Ha a készítő beküldi az alkotásáról készült fényképet [email protected] címre, az a tojás-szépségversenyen is részt vesz. A zsűri a három legszebb munka készítőjét díjazza, így ha valaki kedvet kap hímes tojáskészítésre, húsvétig még elhelyezheti a város tojásfáin az elkészült alkotást. Húsvét kapcsán még egy játékra hívnak mindenkit a szervezők: az ünnep hagyományos étele a sonka, a tojás, a kalács és a friss retek, az újhagyma, valamint a saláta. Minden család asztalára ezekből komponált, gyönyörűen díszített húsvéti-tál kerül. Az elkészített tálakkal lehet nevezni a “Sándorfalvi Húsvét legszebb hidegtáljának” címére. A legszebb tálak készítőit szintén zsűri választja ki, az első három helyezett értékes ajándékot kap.

Forrás: Sándorfalva Városi Önkormányzat

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb