Közélet

Nyithatnak a plázák üzletei? Teljes zárás helyett jöhet a négyzetméter-alapú szabályozás

Orbán Viktor ma a gazdasági kamara képviselőivel tárgyalt az újranyitásról, amelyet Facebook oldalán összegzett kedden. A miniszterelnök szerint a kamara képviselői harcosak voltak és mielőbbi nyitást akarnak.

“Ma a kamara képviselőivel tárgyalhattunk. Harcosak, újranyitást akarnak. Boltok, szolgáltatások és általában a természetes élet kereteinek helyreállítását kívánják, és igazuk is van, de azt is meg kell érteniük, hogy az életvédelem szempontja az első” – kezdte beszámolóját a közösségi oldalán Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy amíg minden 65 év feletti oltásra regisztrált honfitársunk nem kapja meg a vakcinát, addig az újraindítást nem kezdhetik meg.

TELJES ZÁRÁS HELYETT NÉGYZETMÉTER-ALAPÚ SZABÁLYOZÁS

Orbán Viktor továbbá arról is beszélt, hogy a teljes nyitásra még várni kell, viszont elfogadták a kamara több javaslatát, amelyek ésszerűsítést és árnyaltabb szabályozást céloznak meg. Az is kiderült, hogy a gazdasági kamara azt kérte, hogy a boltok esetében az általános zárás helyett a négyzetméter-alapú korlátozásra térjenek át és külön pláza-szabályozásokat is javasoltak, valamint a szolgáltatások megnyitásához szükséges sajátos szabályozási elemekre is javaslatot tettek. Orbán Viktor szerint ezeket mind tárgyalni fogja holnap a kormány.

TELJES NYITÁS CSAK AKKOR LESZ, HA MINDEN 65 ÉV FELETTI REGISZTRÁLT MEGKAPJA A VAKCINÁT

Amíg nem kapja meg minden regisztrált 65 év feletti az oltását, addig nem tudunk kinyitni – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalára feltöltött videójában, amely a családügyi civil szervezetekkel zajlott tanácskozáson készült hétfőn.

Forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb