Közélet

Napi összefoglaló: rekord az elhunytak számában, teljes zárás helyett jöhet a négyzetméter-alapú szabályozás

A hétfő után folytatódott kedden is a híráradat Szegeden, így összeszedtük ma is és egy csokorba kötöttük őket Nektek, hogy nehogy lemaradjatok valamiről: mára némileg csitult a járvány, viszont rekordnagyságba ugrott a 24 óra alatt elhunytak száma és az Operatív Törzs szerint a brit mutáns van jelen az esetek szinte száz százalékában. Javuló tendenciát mutat a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció és Orbán Viktor a gazdasági kamarával arról tárgyalt, hogy teljes zárás helyett jöhet a négyzetméter-alapú szabályozás. Mindezek mellett pedig kiderítettük ma azt is, hogy mi készül a szegedi Media Markt egykori épületében.

SAJNOS ÚJ REKORD SZÜLETETT

Az elmúlt 24 óra adatai alapján rekordot döntött az elhunytak száma, 252-en haltak meg országosan, így az elhunytak száma 18 703 főre emelkedett. Az új fertőzöttek száma csökkent az országban, míg tegnap 9046 új esetet regisztráltak, addig ma 5481 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 586 123 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 161 új esetet regisztráltak.

A BRIT MUTÁNS A LUDAS

“Elemi erővel tombol a járvány, és még messze vagyunk a népességszintű védettségtől, hiába halad jól az oltási program” – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a tájékoztatón. Mint mondta, közel 100 százalékban a brit vírusvariáns terjed az országban, alig pár százalékban mutattak ki cseh és egyéb mutációkat.

TALÁN VÉGRE MEGVOLT A HARMADIK HULLÁM CSÚCSA

Megállt a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció országos szinten jellemző növekedése a 11. heti adatok alapján – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai szerint a legtöbb vizsgált település eredménye stagnál, emelkedést ezen a héten egyik városban sem tapasztaltak, míg csökkenést Salgótarján, Tatabánya, valamint az öt vizsgált Budapest környéki település (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) közös mintája esetében mértek.

HAMAROSAN NYITHATNAK A PLÁZÁK ÜZLETEI?

A kormányt a gazdasági kamara azt kérte, hogy a boltok esetében az általános zárás helyett a négyzetméter-alapú korlátozásra térjenek át és külön pláza-szabályozásokat is javasoltak, valamint a szolgáltatások megnyitásához szükséges sajátos szabályozási elemekre is javaslatot tettek. Orbán Viktor szerint ezeket mind tárgyalni fogja holnap a kormány.

VALAMI KÉSZÜL!

A környéken lakó olvasóink szerint az utóbbi napokban nagy a sürgés-forgás a Media Markt egykori, Csongrádi sugárút és Makkosházi körút sarkán lévő épülete körül. Mi pedig fogtuk magunkat és kiderítettük!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb