Sport

Legyőztük a Tatabányát, bent vagyunk a Magyar Kupa négyes döntőjében

Igazi örömjátékot produkált ma délután a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Tatabányán, visszatért Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Rosta Miklós és Bogdan Radivojevics, nem mellesleg pedig 22–29 – re vertük a Grundfos Tatabánya csapatát. A legjobb az egészben, hogy ezzel a győzelemmel bent vagyunk a TIPPMIX Magyar Kupa négyes döntőjében.

Grundfos Tatabánya–MOL-PICK Szeged 22–29 (9–18)
TIPPMIX Magyar Kupa, negyeddöntő, Tatabánya, Földi Imre sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth, Marton.
Tatabánya: Bartucz – Hornyák P. 3, Ancsin 4, Ilyés 2, Sipos, Bozovics  Győri 4/2. Csere: Konecny (kapus), Molnár, Zdolik,  Balogh 2, Debreczeni 2, Juhász 3, Sunajko 2.  Megbízott edző: Sibalin Jakab.
MOL-PICK Szeged: Mikler – Sostaric 6/3, Kaspárek 2, Bombac 2, Bánhidi 7, Mackovsek 2, Källman 2. Csere: Gaber, Rosta 2, Bodó 3, Zsitnyikov 2, Bajus 1, Szilágyi, Rea. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 8 perc
Hétméteres: 2/2, ill. 3/3

A Kékek végig magabiztos játékot hoztak, rögtön az első támadást egy precíz Bánhidi-góllal fejeztük be, parádés védekezés és támadás jellemezte az első félidőt. A hazaiak már a 10. percben időt kellett, hogy kérjenek, a 15. percben pedig már tízzel vezettünk. Az első félidő utáni szünetre 9-18 – cal jöttünk ki, a másodikban tisztességgel küzdöttek a hazaiak, de ez csak annyira volt elég, hogy egy kicsit közelebb kerüljenek. A vége 29-22 lett, ezzel kiharcoltuk a TIPPMIX Magyar Kupa négyes döntőjében való szereplést.

“A Tatabánya Magyarország harmadik legjobb csapata, tapasztalt játékosokkal, mindig remek kerettel, így nagy volt a kihívás számunkra” – nyilatkozta a Pickhandball.hu-nak Juan Carlos Pastor. A mester szerint a mai meccs kulcsa a kezdés volt, a kezdő sípszótól nagyon koncentráltan játszott a csapat, így hamar nagy különbséggel tudtunk vezetni, ami nagy magabiztosságot adott.

Folytatás pénteken 18 órakor Komlón, a K&H férfi kézilabda ligában lépünk pályára.

Forrás: Pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb