Közélet

Gulyás Gergely szerint áprilisban már mindenképpen ebédelhetünk egy étterem teraszán

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármesterrel és Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkárral tartott online fogadóórát, amelyről az atv.hu oldalán jelent meg egy összefoglaló.

Itt hangzott el a kérdés, hogy a tervek szerint vajon mikor lehet leülni megebédelni egy étterem teraszára. „Nehéz kérdés. Azt merném ma mondani, hogy áprilisban mindenképpen” – válaszolta Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy minden jövőre vonatkozó prognózis amúgy is bizonytalan, most különösen az.

NEMZETKÖZI SPORTESEMÉNYEK A HARMADIK HULLÁMBAN

Az online fogadóórán szóba került az is, hogy miért rendez Magyarország a korlátozások alatt is nemzetközi sporteseményeket, amire Gulyás Gergelynek azt volt a válasza, hogy alig rendezünk.

„Ahhoz képest, hogy milyen tervek voltak, lemondtunk nagyon sok rendezvényt, amiket pedig megrendezünk azok döntően olimpiai kvalifikációs versenyek, ezek kizárólag zárt kapuk mögött rendezhetőek meg. A járványügyi protokoll rendkívül szigorú” – mondta az atv.hu tudósítása szerint.

TÖBB SZÁZEZRES ELMARADÁSA VAN AZ ASTRAZENECÁNAK

Gulyás Gergely a vakcinaszállítmányokról is beszélt. Mint mondta, e téren „a kínaiak a legszorgalmasabbak”, de szerződés szerint teljesítették a szállítást az oroszok és a Pfizer is. A Moderna szállít, de bizonytalanul, az AstraZeneca pedig több százezres elmaradásban van a szerződéshez képest – tette hozzá. Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy a Magyarországon beadott vakcinák kicsivel több mint a fele keleti vakcina.

Forrás: atv.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb