Mindenmás

Napi pakk: hidegfront, Bödön Piac és óraátállítás vár ma ránk Szegeden

Habár nem sok napsütésre számíthatunk a mai nap, kárpótoljon érte, hogy eseménydús vasárnap elé nézünk Szegeden, hiszen ma újra csilingel a Musical villamos, háztáji finomságokkal vár a Bödön Piac, és ne feledd, eljött az óraátállítás ideje, ezzel megkezdődik a nyári időszámítás. Kavard meg a kávéd és kapcsolódj ki a Szeged365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Gedeon, Johanna, és János nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma óraállítás. A nyári időszámítás kezdete. Magyarországon 1980 óta március utolsó vasárnapján hajnali 2-kor 3-ra állítjuk az órákat. Az óraátállítás célja az volt, hogy a nappalok minél jobban egybeessenek az emberek megszokott ébrenléti idejével, ami átlagosan reggel héttől este tízig tart. A nyári-téli időszámítást jelenleg egy kormányrendelet szabályozza, amelyet az Unió tagállamaiban érvényes szabályhoz igazítottak. A nyári időszámítás minden év március utolsó vasárnapján kezdődik és október utolsó vasárnapjáig tart.
  • Ma van Virágvasárnap. Virágvasárnap a húsvét előtti vasárnap neve, a nagyhét kezdete a keresztény ünnepkörben. A húsvét előtti 7. nap, míg a farsangi ünnepkör vége után a 40. nap. Ezen a napon vonult be Jézus Jeruzsálembe kereszthalála előtti vasárnapon.
  • 92 éve, 1929 -ben megszületett Psota Irén, a nemzet színésze, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő.
Fotó: senior.hu
  • 224 éve, 1797 -ben ezen a napon szabadalmaztatta Nathaniel Briggs a mosógépet.
  • 36 éve hunyt el Marc Chagall, orosz-zsidó származású francia festőművész. A modern festészet egyik kiemelkedő alakja, a párizsi iskola tagja.
  • Ma 72 éves Reviczky Gábor, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színész.
Fotó: kiszo.net

LEHŰLÉSSEL ÉRKEZIK A HIDEGFRONT SZEGEDRE

Átmenetileg véget ér a tavaszi jó idő Szegeden, a tegnapi hidegfront ugyanis megteszi hatását. Hajnalban egész kellemes, 5-8 fokos időre van kilátás, napközben 12-13 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála. Egész nap erősen felhős marad az ég felettünk, viszont csapadékra csak az éjszaka folyamán lehet számítani.

TÖRÖK ANNA ÉS ANGLER BALÁZS ÉNEKEL MA A MUSICAL VILLAMOSON

Újra dübörög a szegedi Musical Villamos. Ma délután 14:00-kor kezdődik az online élő közvetítés. Az 50 perces musical műsor az egész országban ingyenesen elérhető lesz.

MA IS VÁR A BÖDÖN PIAC, IGAZI HÚSVÉTI KAVALKÁD A SZEGED PLAZÁBAN

Tárt karokkal vár ma Téged is a Bödön Piac a Szeged Plazában. A szervezők a hivatalos Facebook oldalukon azt írják, hogy reggel 9-től délután 14 óráig lehet kedvünkre válogatni a helyi kézműves termékekből.

VITAMINBOMBA ÉS BÖDÖN PIACOS AJÁNDÉK VÁRJA MA A VÉRADÓKAT

A Magyar Vöröskereszt, a Gyógyszerész a Háznál program és a Bödön Piac közösen hív minden egészséges szegedit vért adni ma 9-13 óráig, a Szeged Plazába, hogy együtt segítsék biztosítani a zavartalan vérellátást az elhúzódó járványhelyzetben. Az esemény különlegessége, hogy minden véradónak most ajándék vitamin a jutalma, sőt, az első 40 véradót Bödön Piacos ajándék is várja.

MA ÓRAÁTÁLLÍTÁS, EGY ÓRÁVAL KEVESEBBET ALHATUNK

Rohamosan közeledünk a hónap végéhez Szegeden és szólunk, hogy ne felejtsd el: ma, hajnali 2 órakor 3 órára állítjuk át az órákat, így megkezdődik a nyári időszámítás és egy órával tovább lesz világos.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb