Kikapcs

Breaking: megvan a 2021-es Szeged International Airshow dátuma!

Ismét partner Börgönd, fiesztáznak az EB hőlégballonosai, várják Besenyeit, Verest és Lujót a helikopterrel, Ancsákat és az Apollo-köteléket, jön a Retro Sky Team, a német szívsebész bajnok, az olasz vitorlázó-műrepülő és sok más produkció földön-égen, vagyis megvan a Szeged International Airshow idei dátuma.

Sok bizonytalanság övezi az idei évet is, egy biztos, Szeged repülőnapot akar. Mint ahogy tavaly akart, és annak ellenére, hogy a körülmények felettébb kedvezőtlenek voltak, lett is egy különleges bemutató a szokásos időben. De most megint egy „igazi” reptéri repülőünnepre készülnek szeptember 10-12-én.

IDÉN IS HÁROM NAPOS LESZ A RENDEZVÉNY

Az iho.hu egy terebélyes interjúban faggatta Báló Tamást, az esemény főszervezőjét, aki elmondta, hogy az előző év rendhagyó volt: a belvárosba, a Tisza partjára vittek egy rövid repülős programot a nemzetközi hőlégballon verseny megnyitójaként. De 2019-hez, és az azelőtti évekhez hasonlóan idén is háromnapos sorozatot szeretnének szervezni a látogatóknak. Ahogy a közönség már megszokta, a tematika úgy épül fel, hogy a pénteki napon már kora délután jönnek a kisiskolások, óvodások, gyerekprogramokra, és hogy ismerkedjenek a repülőtérrel. A Szegedi Közlekedési Társaság buszokkal szállítja regisztráció alapján a csoportokat. Ahogy két éve nagy sikere volt, lesz egy esti show, látványos repülésekre készülnek.

PÉNTEK AZ ÉRKEZÉS NAPJA, SZOMBAT A KLASSZIKUS REPÜLŐNAP

Mint írják, a péntek az érkezések napja, a szombati nap a klasszikus repülőnap. Báló Tamás azt is elárulta, hogy Ők polgári repülőnapot szerveznek évek óta, úgyhogy civil fellépőkkel készülnek.

“Hét olyan külföldi partnerrel állunk kapcsolatban, akikkel már a szerződéskötés stádiumában van az együttműködésünk. Amit elárulhatok: hat éve az olasz Pioneer Team volt az első külföldi fellépőnk, a négy ultralight repülőgépből álló kötelék szerintem a legszebb program volt szürkületben péntek este. Őket sikerült visszacsábítani Szegedre. Úgy tudom, van köztük olyan pilóta, aki korábban a Frecce Tricoloriban is repült. A hét külföldi mellett nyilván a Magyarországról szokásosan érkező barátaink is itt lesznek velünk, akiket már megszokhattunk. Imreh Lajos, Lujó, a helikopterével elmaradhatatlan a szegedi repülőnapról, Besenyei Petivel is beszéltünk már, Veres Zoli, ha időpontot tud a naptárában találni szintén ellátogat hozzánk. Én nagyon szeretem az Apollo köteléket Egerből, és a Goldtimer Alapítvány Li-2-ese sem maradhat ki. Gyakorlatilag a megszokott magyar mezőny mellett még hét-nyolc külföldi fellépővel számolunk jelenleg” – emelte ki a főszervező, majd hozzátette: a Szeged International Airshow nemzetközi polgári repülőnap lesz, tehát az a céluk, hogy minél több országból hívjanak meg fellépőket.

MÉÉÉG TÖBB LÁTNIVALÓ

“Van Skandináviából, Angliából, Legyelországból, Franciaországból ígéretük. Várható, hogy most is jön, két éve is járt nálunk a Retro Sky Team Szlovákiából, akik egészen hosszú és látványos programot hoztak el és mutattak be egy hétvégén többször is. Nagyon szerette a közönség a Trénerekkel, Ancsával, Po-2-essel repült, pirotechnikával megtámogatott harci jelenteket. Ami nagyon fontos: terveink szerint Luca Bertossio vitorlázó műrepülő is jön Szegedre a vasárnapi Bajnokok Napjára” – nyilatkozta a főszervező.

Természetesen ez csak egy kis szeletkéje a programsorozatnak, viszont a terebélyes interjút itt találod. A tavalyi fotóriporttunkkal pedig hangolódhatsz az ideire:

Forrás: iho.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb