Sport

Meghalt a Pick Szeged egykori válogatott kapusa

52 éves korában elhunyt Tyetyák Tibor, a Pick Szeged egykori válogatott kapusa – adta hírül a Kékek hivatalos oldala. A Békéscsabáról Szegedre érkező kapus tagja volt a BEK-ben, vagyis a Bajnokok Ligájának elődjében legelőször szereplő csapatnak, ezen kívül az 1997-es világbajnokságon negyedikként záró magyar válogatottnak.

A tragikusan fiatalon elhunyt kapus a Tisza-parti együttesben három éven át szerepelt, és játszott a Kiskőrös NB I-es csapatában is.

A legendás kapustól az alábbi sorokkal búcsúznak a csapat játékosai:

“Tibi! Nem olyan régen azt mondtad nekünk, hogy nem jártál már évek óta nálunk, de örökre szegedi maradsz. A Pick Szeged neked örökre szent, pályafutásod csúcsa volt, hogy minket erősíthettél.

Jó volt hallani, hogy milyen büszke vagy arra, hogy ezt a klubot szolgáltad. Tagja voltál annak a történelmi csapatnak, amely először játszott a legjobbak között, 1996-ban bemutatkozhattunk veled a kapuban a BEK-ben, a BL elődjében. Tőlünk lettél válogatott kapus, a világbajnokságon negyedik lettél a nemzeti együttessel, ez is mutatja, hogy itt, Szegeden értél a csúcsra.

Idén nyáron lettél volna még csak 52 éves. Sokaknak mondtad, ha elkészül az új Aréna, eljössz hozzánk, mert a tévében figyelsz minket, szurkolsz a #kékeknek, de azért a szegedi közönség soraiban biztos, hogy más a hangulata a meccsnek, mert ilyen szurkolótábor kevés van a világon.

Most ez a tábor, a szeretett klubod nagyon szomorú. Könnyeket hullajt. Meghasad a szívünk, hogy ilyen fiatalon elvesztettünk.

Tyetyák Tibor, nyugodj békében! Emléked megőrizzük!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb