Közélet

Napi összefoglaló: már több mint 20 ezren hunytak el a hazánkban koronavírus következtében, Szegeden is felkészültek a kismamák oltására

Megkezdtük a csodás húsvét előtti hetet Szegeden, és bizony mára is akadt bőven hír. Össze is szedtük Nektek a nap legfontosabb történéseit, meghoztuk a napi összefoglalót: tarol a harmadik hullám, átléptük a 20 ezret az elhunytak számában. Müller Cecília szerint rendkívül leterheltek a fekvőbeteg-intézmények, nagyon gyorsan fertőz a brit mutáns, Szlávik János ugyanakkor kiemelte, húsvétkor se szabad közösen ünnepelni. Szegeden is felkészültek a kismamák oltására: amint megérkezik a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendje már oltanak is. Megvan, a 2021-es Szeged International Airshow dátuma és végre virágzik a város büszkesége: a szegedi magnóliafa.

ÁTLÉPTÜK A 20 EZRET AZ ELHUNYTAK SZÁMÁBAN

Az elmúlt napokhoz képest az elmúlt 24 órában csökkenés tapasztalható a napi esetek számában, mára 7263 új fertőzöttet regisztráltak az országban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 641 124 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében is csökkentek a számok, az elmúlt 24 órában 263 új esetet regisztráltak. Elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma átlépte a 20 ezret, pontosan 20 161 főre emelkedett a koronavírus áldozatainak száma.

NAGY A TERHELÉS A FEKVŐBETEG-INTÉZMÉNYEKEN

Müller Cecília elmondta, hogy nemcsak a fertőzés gyakorisága nő az új brit mutáns miatt, hanem a betegség lefolyásának súlyossága is, emellett rendkívül leterheltek a fekvőbeteg-intézmények. Müller Cecília hangsúlyozta: az adatok mellett látható, hogy a védekezés is rendkívül intenzív. 

HÚSVÉTKOR IS FŐ AZ ÓVATOSSÁG

Szlávik János kiemelte, hogy a védőoltás nem jelent teljes védettséget, csak a betegség súlyos lefolyását előzi meg, ezért akkor se szabad közösen ünnepelni húsvétkor, ha egyes rokonok be vannak oltva. Néhány hét múlva, az átoltottság növekedésével már várhatóan fel lehet lélegezni, addig “mindenki tartson még ki egy kicsit” – mondta.

SZEGEDEN IS FELKÉSZÜLTEK A KISMAMÁK OLTÁSÁRA

Amint megérkezik a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendje, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatallal együttműködve az egyetem megkezdi a kismamák oltását, melynek menetéről folyamatos tájékoztatás érhető majd el az SZTE honlapján.

HA SZEGED, AKKOR INTERNATIONAL AIRSHOW!

Sok bizonytalanság övezi az idei évet is, egy biztos, Szeged repülőnapot akar. Mint ahogy tavaly akart, és annak ellenére, hogy a körülmények felettébb kedvezőtlenek voltak, lett is egy különleges bemutató a szokásos időben. De most megint egy „igazi” reptéri repülőünnepre készülnek szeptember 10-12-én.

VIRÁGBA BORULT A MAGNÓLIAFA

Az igazi tavasz beköszöntét Szegeden jól jelzik a város főterén virágzó gyönyörű magnóliafák. Már hetek óta vártuk, hogy a bimbózó rügyek kinyíljanak, és végre rózsaszín fodros szoknyaként táncoljanak a virág finom kis szirmai az ágakon hajladozva a fa karcsú törzse körül, páratlan látványt nyújtva a Széchenyi téren sétálóknak.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb