Szegedi Arcok

Révbe ért az üzenet: előkerült Kovács Antal, a cigisdobozból lett “időkapszula” alkotójának unokája

Szombaton írtunk a nem mindennapi történetről, hogy egy szegedi belvárosi lakásfelújítás során, a felszedett a parketta alatt egy csaknem 51 éves, cigisdobozból lett “kapszulára” leltek. A történet pedig hétfőre tovább folytatódott, ugyanis megszólalt Kovács Antal parkettázómester unokája, Kovács József is.

Az üzenet szerint Kovács Antal parkettázómester 1970. április 29-én szívta el az utolsó szál cigijét és vetette papírra nevét, majd egy szegedi belvárosi lakás parkettája alá csempészte azt. A teljes történet így szólt:

“Ma egy szegedi belvárosi lakásfelújítás során felszedtük a parkettát, amely alatt egy kis időkapszula rejtőzött egy doboz Munkás és egy doboz Kossuth cigarettás papírra írva” – írja egy Tom nevű felhasználó, aki szombaton gyakorlatilag az összes létező szegedi csoportba feltette a jópofa hírt.

ELŐKERÜLT KOVÁCS ANTAL UNOKÁJA

Az üzenetet megtaláló szegedi mesterember annak reményében kürtölte világnak felfedezését, hogy hátha előkerül Kovács Antal. A közösségi média ereje ismét bebizonyosodott: a sok megosztás révén mindössze három nap kellett, hogy előkerüljön egy leszármazott, ugyanis a parkettásmester unokája jelentkezett. Kovács József így írt:

„Én vagyok a parkettás mester legidősebb unokája. Akkoriban az IKV-nál dolgozott tatám. Az írásáról egyből ráismertem. Köszöni az egész család, hogy ezt közzé tetted”- olvasható a kommentek között Kovács József üzenete. A poszt alatt az is kiderült, hogy sokan ismerték ám Szegeden Kovács Antal parkettásmestert és többen is rengeteg dicsérő szóval illették munkáját.

Az időkapszula:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb