Smart Szeged

Nemesi Pál kormánybiztos szerint a szegedi híd ügyében valóban nagy asztalra van szükség!

Maximálisan elkötelezettek vagyunk a fenntartható fejlődés mellett, szenvedélyünk, hogy folyamatosan maximalista hozzáállással hozzuk nektek a legfrissebb, leghitelesebb, exklúzív híreket Szeged és a régió kiemelt projektjeiről, fejlesztéseiről! Magyarország legszerethetőbb városaiban élők mindig imádták, hogy városuk szépül, fejlődik, a Dél-Alföld gyönyörű vidékein pedig az ország leginnovatívabb polgárai élnek. Nemesi Pál kormánybiztost (Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna) Szeged egyik, ha nem a legkiemeltebb projektjéről kérdeztem: a szegedi, úgynevezett harmadik hídról.

A rövid beszélgetést azért hoztuk össze, mert a múlt héten megjelent “Először ült asztalhoz az önkormányzati választások óta Nemesi Pál és Botka László” című cikkünk után záporoztak a kérdések, vélemények. Hiába a Szeged365 family tagjai mindenre is kíváncsiak: mikor találkoztak, kikkel tárgyalt/tárgyal ebben az ügyben Budapesten, kikkel Szegeden.

Ciklusokon átnyúló fejlesztésekre van szükség

Beszélgetésünk első részében Nemesi Pál kormánybiztos (Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna) elárulta, hogy pár hete ültek egy asztalhoz Botka Lászlóval, Szeged város polgármesterével. Azért szervezte le a történelmi találkozót, mert ez a kiemelt projekt végre visszafordíthatatlan stádiumba érkezett. A híd nem csak a szegediek komfortérzetének növelése miatt szükséges, nem csak a város infrastruktúra fejlesztésében elengedhetetlen következő lépcsőfok, de Szeged város komplex fejlesztésének elengedhetetlen mérföldköve is.

“Szegednek kell egy fejlesztési program ami több évtizedre előre (mindegy hogy ki milyen pozícióban van) iránymutatás abban a tekintetben, hogyan lehet Szeged városát és az agglomerációt fejleszteni.” – fejtette ki Nemesi Pál kormánybiztos.

Valóban nagy asztalra van szükség

Kíváncsiskodtunk Nemesi Pál kormánybiztosnál, hogy vajon mekkora asztal kell? Végre minden érintett szakember le fog ülni a döntéshozataloknál?

“Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tervező kollégák a közutas szakemberek, a vasutas szakemberek, a város vezetésének képviselete és a kormánybiztosi iroda képviselete együtt csak úgy tud hatékonyan dolgozni, hogy miután a megfelelő előkészítő anyagokat a tervező kollégák előkészítik, akkor a döntéshozatalnál az előbb felsoroltak ott ülnek egy asztalnál és együtt hozzák meg a döntéseket. Valóban nagy asztalra van szükség” – zárta a rövid beszélgetést Nemesi Pál kormánybiztos.

A teljes beszélgetést itt láthatod:

A Maximalista Régió fejlesztéseiről folyamatosan írtok nekünk, nagyon sok kérdéssel, és nagyon jó felvetésekkel. Ezeket folyamatosan figyelem, és utánajárok a felvetéseknek. A héten Kozák Péter igazgatóval (ATIVIZIG) készült interjúnkat olvashatjátok majd. A Holt-Tisza rehabilitáció projektjéről kérdeztük, sőt testközelből mutatjuk be a munkálatokat.

Nemesi Pállal készült előző cikkünket itt olvashatod:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: explanation
'Fel a tetejéhez' gomb