Közélet

Jelenleg Szegeden épül a legtöbb új lakás az országban, de mellettünk van még Debrecen, mögöttünk pedig Győr

A megyei jogú városokban az első negyedévben az új építésű lakások átlagos négyzetméterára 9,5 százalékkal, 643 ezer forintra emelkedett az előző év azonos időszakához képest – közölte az Otthon Centrum szerdán az MTI-vel. Azt is elárulták, hogy hol folyik jelenleg a legtöbb beruházás az országban.

Az ingatlanközvetítő hálózat márciusi felmérése azt mutatja, hogy január-márciusban 278 társasházi projektben 7806 új lakás épült, miközben tavaly ugyanekkor 315 projektben 8995. Az első három hónapban a 23 megyei jogú város közül a legtöbb beruházás Szegeden és Debrecenben van folyamatban (36-36), de a harmadik Győr is csupán eggyel maradt le. Az épülő új lakások száma is ezekben a városokban a legmagasabb, Győrben 1730, Szeged 1066, Debrecen 724.

A LEGALACSONYABB ÁRON HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN VÁSÁROLHATUNK ÚJ LAKÁST

A közleményben Soóki-Tóth Gábor elemzési vezető elmondta, a legkisebb megyei jogú városokban alig épülnek új lakások. Dunaújvárosban és Salgótarjánban továbbra sem indult projekt, míg Szekszárdon mindössze egyetlen futó beruházásban kínáltak új lakásokat a felmérés időpontjában. A fajlagos ár Debrecenben négyzetméterenként 838 ezer forint volt, amit 715 ezer forinttal Veszprém követ. A városok több mint felére a négyzetméterenkénti 400-560 ezer forint közötti ársáv a jellemző, a legalacsonyabb fajlagos áron, 400 ezer forintért Hódmezővásárhelyen kínálták az új lakásokat.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb