Közélet

Kásler Miklós: a pedagógusok háromnegyede regisztrált az oltásra

A pedagógusok és a köznevelésben dolgozók 75 százaléka regisztrált hétfő éjfélig a koronavírus elleni oltásra, közülük korábban mintegy 32 ezren már legalább az első oltást megkapták – közölte az emberi erőforrások minisztere szerdán a Facebook-oldalán. 

Kásler Miklós így nyilatkozott:

“A napokban több mint 400 oltóponton kezdik el oltani a regisztrált pedagógusokat, köznevelésben dolgozókat. A jelentkezők két ütemben kórházi oltópontokon kapják majd meg a Pfizer-vakcinát: csütörtökön, pénteken és szombaton az a mintegy 80 ezer pedagógus kapja meg az oltást, aki március 24-ig regisztrált, a második körben pedig – egy héttel később – a március 29-én éjfélig regisztrálókat oltják be.”

A miniszter továbbá arra biztatta az érintetteket, hogy aki még nem tette, regisztráljon, éljen az oltás lehetőségével az iskolák biztonságos újranyitásáért.

Pedagógusaink és a köznevelésben dolgozók 75 százaléka regisztrált hétfő éjfélig a koronavírus elleni oltásra. Közülük…

Közzétette: Kásler Miklós – 2021. március 31., szerda

TARTHATÓ LESZ AZ ÁPRILIS 19-I NYITÁS?

Indul a pedagógusok oltása, természetesen csak azoké, akik hétfő éjfélig regisztráltak. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a Kossuth Rádió ma reggeli műsorában azt nyilatkozta, úgy néz ki, tartható az április 19-re beígért iskola-újraindítás. Mint mondta, akik már korábban feliratkoztak, még Húsvét előtt megkapják az oltást, míg akik később, azokra a jövő héten kerül sor.

Forrás: Kásler Miklós hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb