Közélet

Napi összefoglaló: újabb rekord az elhunytak számában, a pedagógusok és a köznevelésben dolgozók 75 százaléka regisztrált a koronavírus elleni oltásra

Letudtuk a szerdai napot Szegeden, és szerencsére tele voltunk ma helyi hírekkel. Mutatjuk, mik a nap legfontosabb történései! Újabb rekord dőlt meg szerdára, csak sajnos nem jó irányba: több mint 300 honfitársunk hunyt el egy nap alatt a koronavírus szövődményeiben. Müller Cecília országos tisztifőorvos a napi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az egyéni felelősségnek óriási szerepe van a védekezésben. Arra is fény derült ma, hogy a pedagógusok és a köznevelésben dolgozók 75 százaléka regisztrált a koronavírus elleni oltásra. Kaptunk még szerdára több, Szegedet érintő fejlesztést is: többek között befejeződött a geotermikus fűtési rendszer kiépítése 2 városrészben és befejeződtek a kerékpáros és a közösségi közlekedés feltételeit javító fejlesztések is Tarjánban és az Északi városrészben. Jöjjön a napi cukiság is: két fehérfejű selyemmajommal bővült a Szegedi Vadaspark hatalmas családja.

SZOMORÚ REKORD A SZÁMOKBAN

A mai napra, a tegnapi 4609 beteghez képest növekedett a fertőzöttek száma az országban, pontosan 6700 új esetet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 652 433 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében is megnőtt a fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában 149 új esetet regisztráltak megyénkben. Elhunyt 302 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 737 főre emelkedett.

MINDENKINEK ÓRIÁSI FELELŐSSÉGE VAN A VÉDEKEZÉSBEN

Müller Cecília országos tisztifőorvos a szerdai Operatív Törzs sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az egyéni felelősségnek óriási szerepe van a védekezésben. Csak úgy lehet elkerülni a súlyos fertőzést és a halálozást, ha betartjuk a szabályokat – tette hozzá. A járványügyi adatok addig nem fognak változni, amíg nem akadályozzuk meg a fertőzés továbbadását.

A PEDAGÓGUSOK NAGY RÉSZE REGISZTRÁLT AZ OLTÁSRA

A pedagógusok és a köznevelésben dolgozók 75 százaléka regisztrált hétfő éjfélig a koronavírus elleni oltásra, közülük korábban mintegy 32 ezren már legalább az első oltást megkapták – közölte az emberi erőforrások minisztere szerdán a Facebook-oldalán. 

SZEGED A FEJLŐDÉS ÚTJÁN

Befejeződött a geotermikus fűtési rendszer kiépítése Szeged-Felsővároson és az Odessza városrészben. A beruházás mintegy 3,3 milliárd forintból, uniós támogatással valósult meg.

BEFEJEZŐDTEK A MUNKÁLATOK SZEGEDEN

Befejeződtek a kerékpáros és a közösségi közlekedés feltételeit javító, tavaly júniusban elkezdett fejlesztések Tarjánban és az Északi városrészben. Ezek a beruházások a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Szegeden – II. ütem című projekt (TOP-6.4.1-16-SG1-2018-00002) részeként valósultak meg európai uniós és önkormányzati forrásból.

SZEGEDI CUKISÁG: KÉT FEHÉRFEJŰ SELYEMMAJOM SZÜLETETT A VADASPARKBAN

Nagy az öröm a Szegedi Vadaspark háza táján, ugyanis újabb csemetével bővült az állatkert népes családja: Hanna, a kis teve születését követően a park közösségi oldalán bemutatta a nagy közönségnek az egy hónapja született két fehérfejű selyemmajom kicsinyeket is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb