Sport

Kikaptunk a címvédő THW Kiel-től, április 7-én jöhet a visszavágó!

Vereséget szenvedett a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A címvédő THW Kiel 33-28-ra győzött le bennünket az újszegedi Városi Sportcsarnokban.

MOL-PICK Szeged–THW Kiel (német) 28–33 (13–21)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (északmacedónok).
MOL-PICK Szeged: Mikler – Sostaric 3/1, Gaber, Mackovsek 2, Bánhidi 3, Källman 4, Bombac. Csere: Alilovic (kapus), Kaspárek 3, Vujin 1, Bodó 3, Canellas 2, Radivojevics 6/2, Zsitnyikov, M. Stranovsky 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
THW Kiel: N. Landin – Ekberg 3, Reinkind 7, Duvnjak 4, Wiencek 5, Sagosen 8, M. Landin 3. Csere: M. Andersson (kapus), Sunnefeldt, Horák, Zarabec 3. Vezetőedző: Filip Jícha.
Hétméteres: 5/3, ill. 1/1.
Kiállítás: 4, ill. 8 perc.

A Pickhandball.hu tudósítása az összecsapásról:

Bánhidi Bence két perces kiállítása nyitotta a meccset, amelyet Magnus Landin gyorsan gólra is váltott, majd Ekberg is betalált, így nem kezdődött jól számunkra a meccs. Borut Mackovsek törte meg a gólcsendünket, majd Jonas Källman is betalált, 2-3. Nem találtuk a fonalat, a 10. percben 6-2-es vendég vezetésnél időt is kellett kérnünk. Zsinórban jött két gól tőlünk, és ekkor emberelőnybe kerültünk, de nem sikerült közelebb kerülnünk, Sagosen mindig akkor villant, amikor nagyon kellett. Minden hibát büntetett a Kiel, nekünk pedig semmi sem sikerült, és Niklas Landin is jól védett, így a félidőben 21-13-ra vezetett 2020. Bajnokok Ligája-győztese.

Német góllal indult a második játékrész, majd Borut Mackovsek értékesített egy ziccert. Mirko Alilovic ziccereket védett, mi pedig gólokat lőttünk, így 22-16-ra jöttünk fel. A 36. percben időt is kért Filip Jicha. Jonas Källman ziccere után pedig még közelebb kerültünk, 25-20-ra sikerült feljönnünk. Kapitányunk ezzel a góljával 324 találatnál jár, így behozta az eddig a BL házi góllistát vezető Balogh Zsoltot. Volt esélyünk még közelebb kerülni, de biztos helyzetekben rontottunk, hetest is hibáztunk. A hajrába 30-24-es kieli vezetéssel léptünk be. Mentünk előre, de ez csak arra volt elég, hogy még egyetlen találatot faragjunk ebből, így 33-28-as vereséget szenvedtünk.

A visszavágót április 7-én rendezik Németországban.

Tudósítás: Süli Róbert, Pickhandball

Fotó: Sólya Eliza

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: micro step
  2. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb