- Hirdetés -
Közélet

Magyarország hadban áll egy láthatatlan ellenséggel szemben: oltakozásra buzdít Áder János nagypénteki ünnepi beszédében

Magyarország hadban áll egy láthatatlan ellenséggel szemben, és az elmúlt egy évben mindannyian vizsgáztunk emberségből – erről beszélt Áder János az M1 csatornán nagypénteki üzenetében. A köztársasági elnök köszönetet mondott a védekezésben résztvevőknek és arra biztatta őket, hogy tartsanak ki.


- Hirdetés -

TÖBB MINT EGY ESZTENDEJE HADBAN ÁLLUNK


- Hirdetés -

Az államfő felidézte, hogy Magyarország több mint egy esztendeje, hogy “hadban áll”, korlátok közé szorított szabadsággal, növekvő aggodalommal,’ lemondással,’ fájdalmas veszteségekkel. Egy éve még türelmet kért mindenkitől – emlékeztetett -, a háborús készültség azóta azonban napi tapasztalatunkká lett – fogalmazott. Felhívta a figyelmet a védekezés hőseire is, akik emberfeletti teljesítményt nyújtanak, elszántak, de fáradtak is, mégis töretlenül hisznek abban, hogy “a háborút meg fogjuk nyerni”. Szólt azokról a drámai pillanatokról is, amikor egy-egy életért kell küzdeni, vagy időnként tudomásul venni a csata elvesztését, de arról is említést tett, hogy a védekezésben dolgozóknak kevesebb idejük marad családjukra, gyerekeikre.

MA MÁR ÖTFÉLE VAKCINÁVAL FELVÉRTEZVE NÉZHETÜNK SZEMBE A VÍRUSSAL

Elmondta, hogy ma már van eszközünk a vírussal szemben. Ez az ötféle vakcina. Áder János mindenkit arra kért, hogy regisztráljon és fogadja el a védőoltást, mert ezzel megmentheti saját és mások életét is, és ez adhat reményt arra, hogy pünkösdkor új kezdetre készülhessünk. “Ha csak egyetlen hónappal előbb érjük el az úgynevezett nyájimmunitást, a legalább 70 százalékos átoltottságot, legalább öt-hatezer honfitársunk életét óvhatjuk meg” – mutatott rá az államfő.

Forrás: MTI


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb