Közélet

Magyarország hadban áll egy láthatatlan ellenséggel szemben: oltakozásra buzdít Áder János nagypénteki ünnepi beszédében

Magyarország hadban áll egy láthatatlan ellenséggel szemben, és az elmúlt egy évben mindannyian vizsgáztunk emberségből – erről beszélt Áder János az M1 csatornán nagypénteki üzenetében. A köztársasági elnök köszönetet mondott a védekezésben résztvevőknek és arra biztatta őket, hogy tartsanak ki.

TÖBB MINT EGY ESZTENDEJE HADBAN ÁLLUNK

Az államfő felidézte, hogy Magyarország több mint egy esztendeje, hogy “hadban áll”, korlátok közé szorított szabadsággal, növekvő aggodalommal,’ lemondással,’ fájdalmas veszteségekkel. Egy éve még türelmet kért mindenkitől – emlékeztetett -, a háborús készültség azóta azonban napi tapasztalatunkká lett – fogalmazott. Felhívta a figyelmet a védekezés hőseire is, akik emberfeletti teljesítményt nyújtanak, elszántak, de fáradtak is, mégis töretlenül hisznek abban, hogy “a háborút meg fogjuk nyerni”. Szólt azokról a drámai pillanatokról is, amikor egy-egy életért kell küzdeni, vagy időnként tudomásul venni a csata elvesztését, de arról is említést tett, hogy a védekezésben dolgozóknak kevesebb idejük marad családjukra, gyerekeikre.

MA MÁR ÖTFÉLE VAKCINÁVAL FELVÉRTEZVE NÉZHETÜNK SZEMBE A VÍRUSSAL

Elmondta, hogy ma már van eszközünk a vírussal szemben. Ez az ötféle vakcina. Áder János mindenkit arra kért, hogy regisztráljon és fogadja el a védőoltást, mert ezzel megmentheti saját és mások életét is, és ez adhat reményt arra, hogy pünkösdkor új kezdetre készülhessünk. “Ha csak egyetlen hónappal előbb érjük el az úgynevezett nyájimmunitást, a legalább 70 százalékos átoltottságot, legalább öt-hatezer honfitársunk életét óvhatjuk meg” – mutatott rá az államfő.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb