Közélet

Majdnem biztos, hogy jövő szerdára elérjük a 2,5 millió beadott oltást

A Telex.hu ma is kiszámolta, hogy az elmúlt napok átlagos oltási sebességével mikor lehet meg a 2,5 millió beoltott, vagyis mikor indulhat el a kormány ígéreteinek megfelelően a fokozatos nyitás. A mai kalkuláció azt dobta, hogy szinte 100%, hogy a jövő szerdára meglehet a megcélzott limit, ergo a csütörtöki Kormányinfón már pozitív bejelentések jöhetnek, többek között…

  • a kijárási tilalom 8-ról 10 órára tolásáról
  • és a boltok négyzetméter alapú nyitása kapcsán.

A HÉT KÖZEPÉRE MEGLESZ A KÉT ÉS FÉLMILLIÓ

A portál által készített grafikonon az látszik, hogy a tegnapi, illetve az elmúlt 3 és az elmúlt 7 nap átlagos oltási sebességével szinte biztos, hogy jövő héten elérhet az ország a 2,5 millióig. Pénteken is sok, 79 051 első adagos oltást adtak be, második dózist 27807-en kaptak.

A kórházi oltópontok és a háziorvosi rendelők mellett a szakrendelőket is bevonják az oltási programba, így ha a húsvéti hétvége napjain is ilyen mennyiségű oltást adnának be, szerdára meglesz a két és félmillió.

SZEGEDEN IS DÜBÖRÖG AZ OLTÁSI PROGRAM

Az oltási program egyébként teljes gőzzel megy a húsvéti hosszú hétvégén is, Szegeden például a Tisza Lajos körút és a Szentháromság utca sarkán lévő SZTK-ban, hivatalos nevén az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I. sz. Szakorvosi Rendelőjében alakítottak ki újabb helyiségeket az oltáshoz. Nem hivatalos információink szerint péntek estig az összes regisztrált szegedi pedagógust beoltották, tehát az iskolák április 19-i nyitása előtt sem lesz akadály.

Forrás: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb