- Hirdetés -
Kikapcs

Kiss-Rigó László: Jézus halál feletti győzelme nem olyan, mint a „happy end” egy regényben, Ő nem egy legenda főszereplője

Délelőtt 10 órakor tartották meg a húsvéti ünnepi szentmisét a szegedi Fogadalmi Templomban, a Dómban. Ünnepi beszédet pedig Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi püspök mondott, aki kiemelte: Jézus halál feletti győzelme nem olyan, mint a „happy end” egy regényben. Ő nem egy legenda főszereplője, aki visszajött a halálból, hogy igazságot szolgáltasson, bosszút álljon ellenségein. Ő nem visszajött a halálból, hanem legyőzve túllépett a halálon, megmutatta és bizonyította, hogy él.


- Hirdetés -

Kiss-Rigó László az ünnepi beszédében kiemelte:


- Hirdetés -

“Sokunkban ilyenkor, húsvétra készülve talán nem is tudatosul, hogy a kereszténység, a keresztény hagyományokból táplálkozó kulturális közegben élő emberek, leginkább a Krisztust követő, benne hívő emberek számára a Názáreti Jézus feltámadására, a halál feletti győzelmére történő emlékezés, a Húsvét a legnagyobb ünnep. Sőt, valójában a keresztények 2000 év óta, a kezdetektől minden vasárnap ezt ünneplik, mert Jézus vasárnap támadt fel, mutatta meg és bizonyította, hogy él” – emelte ki a megyéspüspök, majd hozzátette, hogy Jézus halál feletti győzelme nem olyan, mint a „happy end” egy regényben. Ő nem egy legenda főszereplője, aki visszajött a halálból, hogy igazságot szolgáltasson, bosszút álljon ellenségein. Ő nem visszajött a halálból, hanem legyőzve túllépett a halálon, megmutatta és bizonyította, hogy él, de nem a földi életét hosszabbítja meg, hanem a győzelmét meg akarja osztani mindenkivel, amennyiben mindannyiunk számára nem csak a lelkünk, hanem egész test-lélek emberségünk számára végtelen perspektívát, örök jövőt nyitott és biztosított. Ebben részt venni minden ember egyetlen végső célja, hazatalálása.

A teljes szentmisét itt tekintheted meg:


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb