- Hirdetés -
Közélet

Bejelentést tett közzé a kormány: akár már szerdán jöhet a lazítás, az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra

Közleményt adott ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Eszerint, mivel az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le, várhatóan legkésőbb a szerda délelőtti órákban elérjük a két és fél millió beoltottat.

Mint írják: Magyarország oltási rendje a terveknek megfelelően, Európában kiemelkedően teljesít. Az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le, ennek köszönhetően várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban elérjük a két és fél millió beoltottat. Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás. Ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében az alábbi intézkedések lépnek életbe:


- Hirdetés -
  • A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.
  • Az üzletek reggel 5 óra és este 9:30 között lehetnek nyitva.
  • Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.
  • A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók.
  • A vendéglátó üzletek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

A pedagógusok oltását követően, ahogyan azt már bejelentették, az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra.

BEIGAZOLODNI LÁTSZIK ORBÁN VIKTOR HÚSVÉTI KIJELENTÉSE

Orbán Viktor legújabb Facebook-bejegyzésben közölte, hogy ha továbbra is minden így halad, húsvét után egy-két nappal beolthatják Magyarországon a két és félmilliomodik embert is. 

Forrás: kormany.hu


- Hirdetés -

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb