Blog

Geek Girl Blog: hogyan dolgozzuk le a húsvéti kilókat otthon, a technika segítségével

Véget értek a húsvéti ünnepek és a legtöbben ilyenkor még mindig el vagyunk telve a sonka-tojás-kalács-süti kombótól, és azon gondolkozunk, hogyan is küzdhetjük le a hirtelen felszaladt kilókat, ami sajnos velejárója az ünnepi dőzsölésnek. Az alábbiakban összeszedtünk Nektek pár otthoni fitnesz megoldást, ami segíthet újra formába jönni.

HOME WORKOUT

A Home workout egy ingyenesen letölthető app, ami komplett edzésprogramot kínál használójának minden napra. Kezdetként beállíthatjuk az alkalmazásban, hogy hány napos edzőtervet szeretnénk kivitelezni, és megadhatjuk neki a kezdő napot is, sőt emlékeztetőt is beállíthatunk, ami megadott időpontban jelez, ha esetleg elfelejtenénk az edzést. Innentől fogva az app figyelni fogja, hogy teljesítettük – e már az aznapi kihívást. Persze, nem vagyunk egyformák, és nem ugyanolyan edzésre van szükségünk, így kiválaszthatjuk a fittségünknek megfelelő nehézségi szintet, egészen a kezdőtől a már professzionális szintig. Sőt, egy-egy kategórián belül is számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre: kiválaszthatjuk, hogy a hasizmunkat, a karunkat, a lábunkat erősítenénk, vagy éppen az egész testünket szeretnénk átmozgatni, majd a program az ennek megfelelő gyakorlatokat tárja elénk. Közben a kijelzőn megjelenő mozgókép segítségével láthatjuk, hogyan kell helyesen végrehajtani egy-egy feladatot, mennyit kell belőle csinálni, hogy elérjük a kívánt hatást. Sőt az alkalmazás igaz kicsit tört magyarsággal, de be is mondja nekünk ezeket az információkat. Az applikáció azt is rögzíti, hány gyakorlatot végeztünk el, mennyi időt töltöttünk edzéssel és erőfeszítéseink eredményeként mennyi kalóriát égettünk el munkánkkal. Úgyhogy nincs is más hátra, csak nagy levegővel fejest ugrani az otthoni testedzés kihívásába.

LÉPÉSSZÁMLÁLÓ

Ha úgy érzed az előbbihez hasonló testedzést nem Neked találták ki, van egy jó hírünk, sokat tehetsz a formás alakért azzal is, ha minden nap sétálsz egy kicsit. Kutatások bizonyítják ugyanis, hogy napi 15 perc sétával már nagyban hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez. A gyaloglás segíthet az elhízás megakadályozásában, és a testsúly csökkentésében, továbbá hozzájárul az izmok erősítéséhez. Ahhoz, hogy ne céltalanul járjuk Szeged utcáit, vagy zöldellő parkjait, és a motivációnk se illanjon el, érdemes egy lépésszámlálót letölteni telefonunkra, amin nyomon követhetjük a megtett lépések és kilométerek számát, valamint azt, hogy mindeközben mennyi kalóriát égettünk el. A statisztikák segítségével láthatjuk fejlődésünket, vagy éppen azt, melyik nap voltunk a legkevésbé aktívak. Természetesen, ha úgy érzed, a séta nem eléggé mozgat át, a program a futásban is a partnered lesz, fittségednek megfelelően beállíthatsz különböző edzéstávokat, de egy lépésszámláló naplózza a súlyodat, a vízfogyasztásodat, de még az alvási szokásaidat is, így mindig naprakész leszel.

Fotó: 24.hu

OKOS FITNESZGÉP OTTHONRA

Ha a cél nem csupán a húsvétkor felszaladt kilók gyors ledolgozása, hanem hosszú távban gondolkodsz, a technika adta lehetőségekkel már kifejlesztették a tökéletes otthoni edzőpartnert: ez az okos fitneszgép, amely tulajdonképpen egy gondosan felszerelt edzőterem, és egy profi tréner ötvözete. Csak felszereljük otthon valamelyik szobánk falára, beállítjuk rajta a profilunkat, meg a célt, amit el szeretnénk érni vele, s tréning videók százainak segítségével emelhetjük, lökhetjük, tolhatjuk a digitális súlyokat. A gépbe betáplált adataink és megadott célkitűzésünk alapján digitális fitneszgurunk a szintünknek megfelelően állítja össze a videós gyakorlatokat. A legjobb az egészben, hogy edzés közben digitális súlyokat használhatunk, amelyeknek paramétereit a készülék érintőképernyőjén adhatjuk meg, így lesz igazán személyre szabott az edzés, és mire észbe kapunk, már a plusz kilóinknak is búcsút mondhatunk.

Tehát olyan módszer sajnos nincs a fogyásra, ahol nem kell semmilyen mozgást végeznünk, de ha rászánjuk magunkat, és kitartóak vagyunk, számtalan edzés könnyítő módszer/eszköz/applikáció áll a rendelkezésünkre, amelyek segítségével hatékonyan haladhatunk a célunk felé, és akkor jöhet a következő ünnepi sokfogásos ebéd, a kilók többet nem okoznak fejtörést.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: micro step
'Fel a tetejéhez' gomb