Szegedi Arcok

Hamburgerekkel lepték meg a szegedi mentősöket, megszólalt a feljelentett ápoló is

“Egyetlen szegedi mentős sem maradhat burger nélkül” – rúgta be az összefogás-motort szerda esti posztjával a Trója Ételbár, akik a húsvét hétvégi feljelentős esetet követően az összes szegedi mentőst meghívták hamburgezni, egy hónapon keresztül. Megnéztük, hogyan reagáltak a felhívásra a szegedi egészségügyi hősök, közben pedig megszólalt a burgerezésért feljelentett mentőápoló is.

REPÜLŐRAJTTAL INDULT A REGGEL

A tegnap késő délutáni Facebook poszt végigsöpört a közösségi médián, több, mint 3500 szegedi osztotta meg, amelynek reggelre meg is lett az eredménye: a kezdeményezéshez más vendéglátósok is csatlakoztak, ráadásul a szóban forgó étterem egyik beszállítója (Zöldfa Húsbolt) ingyenesen biztosította a húst a mentősök mai burgereibe. A Kölcsey utcai étterem kollégái szerint nagy volt ma a pörgés, 11 órától folyamatosan érkeztek a mentősök, a jelek szerint a felhívás célba ért.

“A kötelességünknek éreztük, hogy a hétvégi eset után éreztessük a mentősökkel, mennyire fontosak nekünk. Ők dolgoznak a járvány elleni védekezés frontvonalában, az utóbbi hónapokban az egészségügyben zajló küzdelem szimbólumaivá váltak” – nyilatkozta portálunk megkeresésére Rádai Edina, a Trója Ételbár tulajdonosa. Az étterem csapata egy extra meglepetéssel is készült, késő délután ők maguk vittek ki annyi burgert a Szilágyi utcai mentőállomásra, hogy minden bent dolgozó kollégának jusson belőle:

Mint Rádai Edina elmondta, a meghívás folyamatosan él, tehát, ha mentős vagy, április végéig csakis annyi dolgod van, hogy beugorj a Kölcsey utcai étterembe és máris a vendégük vagy egy Trója Burgerre.

MEGSZÓLALT A FELJELENTETT MENTŐS IS

Buvár Mariann mentőápoló az Országos Mentőszolgálat oldalán köszönte meg a vendéglátósok segítségét és a példátlan társadalmi összefogást, amit a méltatlan panaszlevél váltott ki a napokban. Elmesélte, hogy nagyon jól esett neki, hogy a főnökei, munkatársai és több étterem is kiállt mellette.

“Nagylelkű felajánlások is jöttek, így több helyen kedvezménnyel vagy ingyen juthatnak a bajtársaink ennivalóhoz abban a húsz percben, ami rendelkezésükre áll egy szolgálat alatt” – mesélte a videóban és tényleg, a szegedi Trója Ételbár, Reök és Delimo Cukrászda trió mellett a budapesti, debreceni és székesfehérvári Zing Burger és a makói Tésztaguru is beszállt a kezdeményezésbe.

Fotók: Török Kornél – Szeged365, Trója Ételbár

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb