Közélet

Mától újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozót oltanak soron kívül

Eddig több mint 100 ezer pedagógus kapta meg az oltást és kedden újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kapott SMS-ben behívót a soron kívüli oltásra. Az oltás csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon és ezúttal is Pfizer vakcinával történik, közölte a kormányzati koronavírus tájékoztató oldal.

TÖBB MINT 100 EZER PEDAGÓGUS MÁR BE VAN OLTVA

A pedagógusok soron kívüli oltásának április 1-3. között tartott első körére 78 ezer már korábban regisztrált pedagógus kapott meghívót, közülük 66 685 fő (85%) jelent meg az oltáson és kapta meg a vakcinát. Az akció előtti hetekben is már 33.634  fő pedagógus kapott oltást. Eddig tehát összesen több mint 100 ezer pedagógus már be van oltva.

A MÁSODIK KÖRÖS OLTÁSRA 100 013 FŐ KAP BEHÍVÓT

A második körös oltás április 8. csütörtök és április 11. vasárnap között lesz, erre  100 013 fő kap SMS-ben behívót, köztük az oltásra regisztrált köznevelésben, szakképzésben és bölcsődékben dolgozók, valamint az első körben behívott, de meg nem jelent pedagógusok. Azok, akik az elmúlt három hónapban igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak, vagy most más okból nem tudnak megjelenni az oltóponton, később is kapnak majd lehetőséget az oltásra.

Az első oltás után is már jelentősen emelkedik a védettség a vírusfertőzés súlyos lefolyása ellen. A pedagógusok soron kívüli oltása biztonságosabbá teszi az óvodák és iskolák újranyitását és ezzel ahhoz is hozzájárul, hogy sok gyermekes szülő is visszatérhessen a munkába.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb