Közélet

A Pfizer beadta az amerikai hatóságoknál a védőoltás engedélyezési kérelmét a 12–15 éves korosztályra

A Pfizer a kínai gyártókat leszámítva elsőként indított klinikai vizsgálatot annak kiderítésére, hogy a Covid–19 elleni védőoltása hatékony és biztonságos-e gyermekek számára. A vizsgálat során a gyártó arról számolt be, a vártnál is jobb eredményeket kaptak, írta cikkében az Index.

A TANULMÁNY A 12 – 15 ÉVES KOROSZTÁLYBAN 100%-OS EREDMÉNYT MUTATOTT

Ez azt jelenti, hogy a vizsgálatok eredményei alapján az oltás a 12–15 éves korosztályban még a felnőttek körében tapasztaltnál is hatékonyabb, konkrétan 100 százalékos eredményt mutatott. Így nem meglepő, hogy a gyártó már be is adta az amerikai hatóságoknál a védőoltás engedélyezési kérelmét erre a korosztályra. A Pfizer eddig is a konkurensei előtt járt, mivel a koronavírus elleni védőoltását egyedülálló módon nem 18, hanem már most is 16 éves kortól lehet beadni. Ez azt jelentené, hogy az érettségire készülők oltásának már most sincs elvi akadálya, a következő tanév kezdésére pedig már a fiatalabb korosztály is olthatóvá válhat, írja az Index.

A fiatalabb korosztály oltásával kapcsolatosan várhatóan az amerikai FDA meg is adja majd az engedélyt. Az jelenleg nem ismert, hogy a gyártó mikor folyamodik az európai hatóságok hasonló engedélyéért.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb