Sport

Két bombagól, hátraszaltó és szegedi diadal a Szeged-Csanád GA – Kaposvári Rákóczi FC meccsen

Nagyon fontos 3 pontot szerzett ma délután a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Kaposvár ellen. A második félidőben, elsősorban a kaposvári kiállítás után egyértelmű fölényben játszottunk, Gajdos a 72., Jammeh a 83. percben lőtt gólt. Az utóbbi az első Szeged-Csanád GA gólját követően még egy parádés hátraszaltót is bemutatott a pálya kellős közepén.

A Sportstream jóvoltából a teljes meccs fent van a Youtube-on, íme:

Merkantil Bank Liga, 32. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Kaposvári Rákóczi FC 2–0 (0-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, zárt kapuk mögött. Vezette: Berényi Tamás (Kovács, Tőkés).
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Ódor, Szilvási, Pejovic (Oláh G., 78.), Mohl – Simon Á. (Kővári, 73.), Jovanovic – Dobos Á. (Kóródi, 78.), Gréczi (Grumics, 65.), Varga Sz. – Gajdos (Jammeh, 73.).  Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Kaposvári Rákóczi: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Zsirai, Bidzilya (Nagy J., 60.), Andrics (Zólyomi, 84.), Szederkényi – Farkas B. (Bartos, 84.), Balázs Zs. (Gál, 60.).Vezetőedző: Várhidi Péter.
Gól: Gajdos (72., 11-esből), Jammeh (83.).
Kiállítva: Zsirai (55.).

Íme a szegedi csapat tudósítása (via) a találkozóról:

Kiegyenlített játékot hozott az első negyvenöt perc, amely során többször is veszélyesen törtünk be ellenfelünk tizenhatosára, de az utolsó passzoknál rendre rossz döntéseket hoztunk. A vendégek jobbára pontrúgásokból veszélyeztettek, Balázs Zsolt révén egy lesgólt is szereztek.

A fordulást követően Zsirai szabálytalankodott Pejoviccsal szemben, amiért megkapta második sárga lapját. A kiállítást követően átvettük a mérkőzés irányítását, több lehetőségünk is adódott a gólszerzésre, végül a 72. percben a Simon által kiharcolt büntetőt Gajdos Zsolt értékesítette. Örömünket ugyanakkor beárnyékolta, hogy a háromszoros válogatott középpályásunk megsérült az esetet követően.

Habár a Rákóczi jobbára a védekezésre összpontosított, egy komoly egyenlítési lehetőség így is adódott a vendégek előtt: Kővári labdavesztését követően Farkas mehetett egy az egyben Takácsra, de fiatal hálóőrünket nem tudta átemelni, így maradt az 1-0.

Hét perccel a rendes játékidő vége előtt eldőlt a három pont sorsa: egy szemre is tetszetős akció végén Varga Szabolcs tekerte középre a labdát, amit Haruna második szándékból a kapuba továbbított.

Sajnos a gólt követően Pejovics is harcképtelenné vált, így vezéráldozatokkal ugyan, de sikerült két góllal legyőznünk a Kaposvári Rákóczit.

Forrás: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb