Közélet

Napi összefoglaló: egy Covid osztályos orvos vallott tapasztalatairól, a Pfizer beadta kérelmét az amerikai FDA -hoz vakcinája 12 éves kortól való alkalmazására

Miközben a napi adatok alapján továbbra sem csitul a járvány, egy Covid osztályon dolgozó orvos vallott az ott szerzett tapasztalatairól az RTL Klub számára és sajnos nem jó híreket hozott. A mai napon is tovább folytatódott a lakosság oltása Szegeden, a Szentháromság utcabeli SZTK-nál hosszú sor alakult ki, amelyet katonák vigyáztak, a Pfizer pedig beadta kérelmét az amerikai FDA -hoz vakcinája 12 éves kortól való alkalmazására. Ha lemaradtál a nap legfontosabb eseményeiről, olvasd el összefoglalónkat, tudj meg mindent, amit érdemes Szegedről és környékéről.

KORONAVÍRUS: 6296 AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK SZÁMA AZ ORSZÁGBAN, 247 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 6296 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 720 164 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 247 az új esetek száma az elmúlt 24 órában. Elhunyt 206 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 23 417 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 426 394 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 270 353 főre emelkedett. 10 484 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 290-en vannak lélegeztetőgépen.

COVID OSZTÁLYOS ORVOS: ZSÁKBAMACSKA, HOGY MI TÖRTÉNIK A LÉLEGEZTETŐGÉPRE TETT BETEGEKKEL

Egy neve elhallgatását kérő, jelenleg Covid-osztályon dolgozó szemészorvos tapasztalatai szerint a lélegeztetőgépre került embereknél 95 százalékos a halálozási arány. Az RTL Híradónak nyilatkozó férfi zsákbamacskának nevezte, hogy mi történik azzal, akit intubálni kell. 

A PFIZER BEADTA AZ AMERIKAI HATÓSÁGOKNÁL A VÉDŐOLTÁS ENGEDÉLYEZÉSI KÉRELMÉT A 12-15 ÉVES KOROSZTÁLYRA

A Pfizer a kínai gyártókat leszámítva elsőként indított klinikai vizsgálatot annak kiderítésére, hogy a Covid–19 elleni védőoltása hatékony és biztonságos-e gyermekek számára. A vizsgálat során a gyártó arról számolt be, a vártnál is jobb eredményeket kaptak, írta cikkében az Index.

IDÉN ÍGY TEHETNEK SZAKMAI VIZSGÁT A SZAKKÉPZÉSBEN TANULÓK

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók – közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.

KATONÁS RENDBEN HALAD AZ OLTÁSRA VÁRAKOZÓK SORA SZEGEDEN

Katonák vigyázzák a Szentháromság utcai SZTK előtt kanyargó hosszú sort, ahol vasárnap is oltják a szegedieket a koronavírus elleni vakcinával.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb