Mindenmás

Négy autóból lopott egy pomázi férfi Vásárhelyen – itt vannak a rendőrség tanácsai, hogyan előzd meg, hogy feltörjék kocsidat

A hódmezővásárhelyi rendőrök befejezték a vizsgálatot azzal a pomázi férfival szemben, aki feltört több személyautót a városban. Tettéért lopás miatt kell felelnie.

A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövető 2020. július 14-e és 17-e között négy személygépkocsit tört fel Hódmezővásárhelyen. A járművek ablakait betörte, majd átkutatta azokat. Személyes iratok mellett sporttáskát, parfümöt, kéziszerszámot, készpénzt, napszemüveget, mobiltelefont, valamint tabletet vitt el.

A rendőrök az adatgyűjtés során megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát, ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. A szentendrei járőrök fogták el és állították elő a 42 éves férfit, aki gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Vele szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. A nyomozók őrizetbe vették a férfit, az illetékes bíróság pedig 2020. november 6-án elrendelte bűnügyi felügyeletét. A rendőrök a szükséges vizsgálatokat elvégezték és az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

HOGY MEGELŐZD A LOPÁST VAGY AUTÓD FELTÖRÉSÉT, A RENDŐRSÉG A KÖVETKEZŐKET TANÁCSOLJA:

  • mielőtt elhagyod a járművet, győződj meg arról, hogy az autót (ajtót, ablakot, napfénytetőt) bezártad -e,
  • ügyelj rá, hogy a jármű utasterében (látható helyen) ne maradjon semmilyen csomag, vagy használati tárgy.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb