Smart SzegedSport

A szegedi Tiszavirág Sportuszoda startra kész, megkérdeztük, mikor nyitnak ki a nagyközönség előtt

Amikor februárban átadták Szeged legújabb és legkorszerűbb uszodáját, a Tiszavirág Sportuszodát, az egyik szemünk sírt, míg a másik nevetett. Madarat lehetett volna fogatni valamennyi sportrajongó szegedivel, hiszen egy gyönyörű, modern és korszerű létesítmény áll majd az úszni vágyók rendelkezésére, a másik szemünkbe viszont könny szökött, ugyanis a jelenleg érvényben lévő járványügyi intézkedések azóta sem tették lehetővé, hogy személyesen csobbanjunk egyet a vadiúj medencékben. Az újranyitások közepette, a lazítások küszöbén kíváncsiak voltunk, mikor ugorhatunk végre fejest a Tiszavirág Sportuszoda habjaiba, amiről Dr. Pappné dr. Nagy Katalin, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója számolt be nekünk.

Fotó: Török Kornél, Szeged365

A FEBRUÁRI NYITÁS ÓTA MÉG CSAK SPORTOLÓK VEHETTÉK BIRTOKBA AZ USZODÁT

Az igazgató elmondta, a februári nyitás óta összhangban a kormány járványügyi intézkedéseivel csak sportolók veszik igénybe a létesítményt. Nem is akármilyen eseménnyel startolt az uszoda pályafutása, a magyar – szerb férfi vízilabda-válogatott mérkőzésével avatták fel februárban az intézményt, amely azóta is otthont ad a Szegedi Vízilabda Egylet mérkőzéseinek. Sajnos még mindig közönség nélkül folyhat csak a csata a medencében, de ahogy Nagy Katalin is elmondta, nagyon reméli, hogy ez a közeljövőben változni fog, és ő is, ahogy az uszoda valamennyi munkatársa és sportolója, már nagyon várják az újranyitást.

Fotó: Török Kornél, Szeged365

A TISZAVIRÁG USZODA KÉSZEN ÁLL A NYITÁSRA, MÁR CSAK A ZÖLD JELZÉSRE VÁRNAK

Ennek pedig az uszoda részéről nincsen semmi akadálya, mivel a sportolók miatt már hónapok óta használatban van a létesítmény, így teljesen felkészültek a járvány elleni védelmi intézkedésekre, csak arra várnak, hogy a döntéshozók rábólintsanak a nyitásra és ha az uszodák látogathatósága zöld utat kap, a Tiszavirág teljesen készen áll arra, hogy azonnal ki tudja tárni kapuit a szegedi nagyközönség előtt.

Fotó: Török Kornél, Szeged365

A LÉTESÍTMÉNY A MODERN VÁROSOK PROGRAM KERETÉBEN, KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSSAL, 16 MILLIÁRD FORINTBÓL ÉPÜLT FEL

Szeged fedett sportuszodája a Modern városok program keretében, kormányzati támogatással, mintegy 16 milliárd forintból épült fel. A létesítmény kiváló hátteréül szolgál majd a Szegeden folyó utánpótlás-nevelésnek. A 13,3 ezer négyzetméter nettó alapterületű uszodában egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence található, amely egy mozgatható válaszfallal 25 méteres 2×10 sávosra osztható. A versenyeket 1169 fős lelátóról figyelhetik majd a nézők.

Fotó: Török Kornél, Szeged365

AZ ÉPÜLETBEN A VERSENYMEDENCÉK MELLETT HELYET KAPTAK TANMEDENCÉK, LAZÍTÓMEDENCÉK, KONDICIONÁLÓTERMEK, ÉS MÉG EGY WELLNESS RÉSZLEG IS

A medencecsarnok természetes megvilágítású, sötétíthető, és tévéközvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítettek benne. A versenymedence mellett egy 1,8 méter mély 25×15 méteres bemelegítőmedence és egy 0,9 méter mély 20×12,5 méteres tanmedence, illetve egy külső-belső lazítómedence is az uszoda része. Az épületben kondicionálótermek, konferenciaterem, egyesületi irodák, gyermekmegőrző, tanulószoba, üzlethelyiségek, büfék és egy wellness részleg is megtalálható. A beruházás kivitelezője a West Hungária Bau Kft. és a Dél-Konstrukt Zrt. volt.

Fotó: Török Kornél, Szeged365

HA EDDIG KIHAGYTAD, SURRANJ BE VELÜNK VIDEÓFELVÉTELÜNK SEGÍTSÉGÉVEL A TISZAVIRÁG SPORTUSZODÁBA

A kíváncsi szemek előtt nem maradt titokban, milyen környezet is vár a sportolni vágyó szegediekre a nyitást követően, Magyar Andor kollégánk kamerájával az ünnepélyes átadót követően már bejárhattátok a helyet, ha lemaradtál róla, az exkluzív felvételt az alábbi cikkünkben tudod újra megtekinteni:

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb