Mindenmás

Best of Police: 24 millás Range Rover fogás és robbantással fenyegetőző férfi a hét legizgalmasabb rendőrségi hírei között Szegeden

Nem volt lazsálás a rendőrségnél a héten sem! Volt itt 24 millás luxusautó fogás, berúgva ismerősét agyonverő román vendégmunkás, robbanással fenyetőző szegedi férfi és brutál karambol az 55-ösön is, és ez csak néhány, a hét legizgalmasabb rendőrségi hírei között. Öveket becsatolni, itt a heti Best of Police!

SZABADULNI AKART, LEVÁGTA A NYOMKÖVETŐT

Páciensünk 2021. április 6. napján, 15 óra 09 perckor levágta magáról a nyomkövető eszközt – mivel házi őrizetben volt -, majd ismeretlen helyre távozott. A rendszer jelzésére a helyszínre érkező rendőrjárőrök az eszköz szíját a gyanúsított ingatlana mögötti füves területen találták meg. Megállapítást nyert az is, hogy korábban, 2020. december 22. napján éjfél körül a rendszer már bejelzett, mivel a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi rövid időre ismeretlen helyre távozott.

LOPOTT BMW-VEL PRÓBÁLT HATÁRT LÉPNI

Nagyon úgy tűnik, hogy egyre népszerűbb a határon lopott BMW-vel való átkeléssel próbálkozni, ugyanis a hétvégére is jutott egy luxusautó kapás a rendőröknek. A police.hu azt írja, hogy egy koszovói férfi jelentkezett belépésre 2021. április 11-én 20 óra 45 perckor egy német honosságú személyautóval a Röszke autópálya-határátkelőhelyen.

HÉTFŐ ESTI CHICAGO: ROBBANÁSSAL FENYEGETŐZŐ SZEGEDI

Gázszivárgás miatt riasztották az illetékeseket Szegeden, a Cserzy Mihály utcában hétfő este 8 előtt. A helyszínen egy férfi – aki feltehetően megbontotta a konvektor gázcsapját – azzal fenyegetőzött, hogy “felrobbantja a háztömböt”, a helyszínre a tűzoltók mellett a szegedi rendőrök is kiérkeztek.

MÉG EGY KIS SZEGED: TETŐN ÜVÖLTÖZÖTT, HOGY FENYEGETIK

Tapintható a feszültség Szegeden, hétfőn a Cserzy Mihály utcában fenyegetőzött egy férfi azzal, hogy “felrobbantja a háztömböt”, kedden reggel pedig egy Móra utcai ház tetejére mászott ki egy férfi és onnan üvöltözte, hogy “fegyveres emberek fenyegetik”, kaptuk a hírt Olvasóinktól.

KAMION VS AUTÓ AZ 55-ÖSÖN

Kedden délután kettő előtt nem sokkal egy kamion és egy személyautó karambolozott az 55-ös főúton, Mórahalom és Domaszék között. Nem hivatalos információnk szerint a baleset következtében egy ember beszorult a személyautóba, mentésre szorult. Az egységek feszítővágóval avatkoztak be végül.

KŐMŰVES RABLÓK: MEGBONTOTTÁK A FALAT, MAJD LOPTAK, VÉGÜL VISSZAFALZTAK

A megalapozott gyanú szerint a hódmezővásárhelyi és mindszenti elkövetők 2020. augusztus 1-jén hajnalban bontották meg a családi ház melléképületét. Egyikük bemászott a raktárként használt épületrészbe és átkutatta azt, eközben a többiek figyeltek. A 16, 17, illetve 20 éves férfiak horgászorsókat, horgászbotokat, bottartókat, szerelékes dobozt és horgásztáskát vittek el, csaknem kétszázezer forint értékben. Miután végeztek, visszarendezték a megbontott falat, és távoztak.

TOLATÁS KÖZBEN GÁZOLTAK EL EGY BICIKLIST

A vádirat szerint a vádlott 2018. június 15. napján, reggel 6 órakor tehergépkocsijával egy hódmezővásárhelyi raktárépület előtt haladt. A vádlott éppen tolatott, amikor a kellő körültekintés hiánya miatt nem vette észre a plató mögött kerékpárral közlekedő sértettet és elütötte. Az ütközés következtében a sértett az aszfaltra esett és a fején, vállán, alkarján, combjain zúzódásos sérüléseket, valamint csigolyatörést szenvedett el. A sérülések összességükben 8 napon túl, 3-4 hónap alatt gyógyultak, de mivel a sértett megrepedt lépét is el kellett távolítani, így a baleset maradandó fogyatékosságot eredményezett.

HETI BRUTÁL: BERÚGVA VERTE AGYON ISMERŐSÉT A ROMÁN VENDÉGMUNKÁS

A vádirat szerint a vádlott idénymunkásként dolgozott egy megyebeli falu tanyavilágában, lakhatásért és eltartásért cserébe. A vádlott 2020. május 14 – én, az esti órákban együtt fogyasztott alkoholt az egyik helyi italozóban a szintén román állampolgár sértettel, majd éjfélt követően külön-külön, de mindketten távoztak. A vádlott tudta, hogy a sértett az éjszakákat a vasútállomás mögötti fás területen tölti, és mivel beszélni akart vele, követte őt. Miután megtalálta, a vádlott több alkalommal, ököllel fejen ütötte a sértettet, majd miután földre esett, többször mellkason és háton rúgta, végezetül a nyakára taposott és a helyszínről távozott. A sértett a bántalmazások során érdemi védekezést nem tanúsított.

24 MILLÁS KAPÁS A HATÁRON

Egy iraki férfi jelentkezett kilépésre 2021. április 16-án 15 óra 30 perckor egy német honosságú terepjáróval a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a Range Rovert a német hatóságok körözik. A nyomozók a 24 millió forint értékű járművet lefoglalták.

HÉTVÉGI BRUTÁL AZ M5-ÖSRŐL

baleset-info információi szerint árokba hajtott egy Volkswagen Polo személygépkocsi szombaton, a kora délutáni órákban az M5-ös autópálya 48-as kilométerénél, Örkény közelében. A gépkocsiban hárman utaztak, mindannyian sérüléseket szenvedtek, az egyik sérültért mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb