Smart Szeged

A szegediek eddig is szerették a Homokhátságot. Újabb gazdasági és turisztikai fejlesztések Üllésen!

Szegeden a 30-as 40 -es korosztályból többen úgy emlékeznek Üllésre, mint a fiatalságuk egyik meghatározó helyszínére, ugyanis a 2000-es évek elejétől minden hétvégén itt telt meg zsúfolásig a Vigadó Diszkó. Jelenleg egy dinamikusan fejlődő település, amit egyre több aktív turista fedez fel, mint kedves homokhátsági falu, ahol van horgásztó (nem is akármilyen), építik a kerékpárutakat és felújítják a településre vezető közutakat, sőt már egy ipari terület fejlesztése is a vége felé közeledik. Üllés bebizonyította: vidéki településként is lehet dinamikusan fejlődni, és vidéken is lehet boldogan élni!

Pár hete írtunk arról, hogy Üllés legendás helye, a Vigadó Diszkó átalakult és szerszámbolt lett. Erre a Rádió 1 Szeged műsorvezetője Molnár Balázs hívta fel a szegediek figyelmét:

A cikk előtt is írtatok, de még többen utána, hogy Üllésen laktok, és mennyire szeretitek a települést. Azonnal kíváncsivá is tettetek bennünket, gondoltuk át is ugorhatnánk a szomszédba megnézni testközelből mi a helyzet. Fel is hívtuk a polgármestert, aki rendkívül szívélyesen fogadta megkeresésünket és állt rendelkezésünkre. Nagy Attila polgámesterrel eleinte az irodájában beszélgettünk, de aztán arra kértem menjünk kicsit körbe Üllésen, és látogassuk meg az ipari telepet is.

Nagy Attila polgármester 2006 óta vezeti a települést, és ahogyan bejártuk a falut nem tudtunk megtenni úgy 10 métert sem, hogy ne köszönt volna valakinek. Nekem (bevallom őszintén) nagyon tetszett ez a közvetlenség.

Szegedről akár ki is tudunk hamarosan zavartalanul kerépározni egészen Üllésig, ahol a horgásztó után újabb turisztikai célállomást hoznak létre. Babarczi Jani bácsi Csongrád -Csanád megye utolsó kádár mesterének műhelyét megvásárolta az önkormányzat, amelyet felújítottak, hogy ezt a csodálatos mesterséget meg tudják látogatni a turisták is. A település komolyan gondolja a turisztikai fejlesztéseket, hiszen a kádármúzeum mellett lesz egy kétszobás, nyolc férőhelyes szálláshely is, ahol megpihenhetnek az Üllésre látogatók.

Nem kis mérföldkő egy település életében, ha ipari telepet tud létrehozni, így biztosítva a falu dinamikus fejlődését és növekvő bevételeit. A legnagyobb gond a kisebb településeken, hogy amennyiben sikerül megteremteni az ipari terület feltételeit, nagyon nehéz befektetőkkel benépesíteni. Üllésen ez is sikerült.

Nagy Attila, Üllés polgármesterével készült interjúnkat itt tudod megnézni:

Üllés településen jártunk

A Homokhátság másik most nyíló látványosságáról nem is olyan rég írtunk Nektek:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb