Szegedi Arcok

Le a kalappal! Csaknem 600 kilónyi szárazeledel gyűlt össze a Tappancs kutyusainak

Minden elismerésünk, úgy néz ki, hogy megtette a hatását a számos felhívás, és kihozta a szegediekből a legjobbat, ugyanis majdnem 600 kilogrammnyi szárazeledel gyűlt össze a hétvégén azon az akción, amelyet a helyi fiatalok szerveztek a Tappancs Állatvédő Alapítvány kutyusainak. A megmozdulást szervező Tamásnál és az alapítvány kuratóriumi tagjánál, Gácsi Máriánál érdeklődtünk arról, hogy hogyan zajlott az akció, mi a helyzet most a kutyusokkal, és mire elegendő a napokban összegyűjtött eledel mennyisége.

Viszont, mielőtt fejest ugranánk az interjúkba, eláruljuk, hogy miért is mozdult meg Szeged apraja-nagyja: néhány nappal ezelőtt a Tappancs Állatvédő Egyesület posztolt egy bejegyzést arról, hogy csupán pár napra elegendő mennyiségű száraztáp maradt a megközelítőleg 200, a telephelyen lakó kutyus számára. Erről bővebben itt olvashatsz:

MAJD JÖTTEK TAMÁSÉK ÉS A HÉTVÉGI GERILLA AKCIÓ

A poszton felbuzdulva Princz Tamás a barátaival közösen létrehozott egy gyűjtési akciót vasárnapra, hogy ily módon is megpróbáljanak segítséget nyújtani a kis kedvenceknek. A vasárnap elmúlt, mi pedig fogtuk magunkat és rákérdeztünk gyorsan a srácoknál, hogy mi volt a hétvégén. Sikerült némi eleséget gyűjteni a Tappancs kutyusainak? Tamás erre elmondta, hogy majdnem 600 kilónyi száraztápot zsebeltek be 2 nap alatt, ami egy elképesztő mennyiség, hiszen ez azt jelenti, hogy az esős vasárnap ellenére is sokan voltak adományozó kedvükben.

„A hétvégén csaknem 80 ezer forint jött össze a barátoktól, ismerősöktől, előzetesen pedig 10 kilónyit kaptunk a Csap utcai állateledelestő és 50-ért mentem ki a Petőfi telepre, amit egy úriember adományozott. Összesen szombaton 271 kilogramm száraz kutyaeledelt sikerült beszerezni, amit vasárnap reggel vittünk ki a Tappancshoz, majd onnan visszasiettünk a megszervezett gyűjtési helyszínekre: Újszegedre és a Napfényparkhoz. A nap folyamán még 305 kilónyi eledelt hoztak nekünk a szegediek, így összesen a két nap alatt 576 kilóval tudtuk megtámogatni a Tappancs Állatvédő Alapítvány kutyusait” – mesélte Tamás a hétvégi kalandokat, és természetesen köszönetet mondott mindenkinek, aki valamilyen módon segített.

ÖRÖM ÉS BOLDOGSÁG, EGY IDEIG VAN ELEGENDŐ ELESÉG

Na, de akkor mi a helyzet a Tappancsnál? Van elegendő eleség a kutyusoknak? Gácsi Máriát, az alapítvány kuratóriumi tagját telefonon értük el, aki elmondta, hogy nagyon meglepődtek a Tamásék által szervezett műveleten, hiszen korábban még soha nem volt ilyesmire példa, és e mellett még nagyon sok helyről érkezett segítség a múlt héten.

„Amikor kitettük a felhívást, hogy szükségünk lenne állateleségre, akkor nagyon megmozdultak az emberek. Ez azt jelenti, hogy a Fressnapf-nál lévő gyűjtőkonténerben is el lehetett helyezni az eleséget, és ott is nagyon szép mennyiség gyűlt össze, emellett pedig a segítőkész emberek rendeltek is futárszolgálaton, webáruházon keresztül élelmet. Mindent összevetve most egy-két hétre elegendő élelmünk van a telepen és még a mai napon is kapjuk a felajánlásokat. Nagyon örülünk neki, nem is számítottunk rá, hogy ennyi élelmet kapunk, az, hogy a Tamásék pedig így gyűjtöttek nekünk, az egyenesen döbbenetes volt” – emelte ki Mária, majd hozzátette, hogy közel 200 állatért felelősek a telepen és nagyon jól esik nekik, hogy ennyi szegedi a segítségükre sietett.

OKÉ, DE MI VAN AKKOR, HA TELJESEN KIFOGYNAK AZ ELESÉGBŐL?

Tettük fel a kérdést Máriának, hiszen 200 állat az nem kevés, és őket naponta etetni is kell. Mária ezzel kapcsolatban elárulta, hogy nem tudja, mi lenne akkor, hiszen még soha nem volt olyan, hogy teljesen kifogytak volna az élelemből, pedig naponta 60, 70 néha 80 kilogrammnyi étel is elfogy a telepen.  

„Mindig valahogy a sors úgy hozta, hogy ha az utolsó pillanatokban is, de történt valami jó, ami kisegített bennünket, és meg tudtuk ezeket a gondokat oldani. Tehát, olyan, hogy az állatok ne kaptak volna enni, olyan még soha nem volt” – hangsúlyozta az alapítvány kuratóriumi tagja és azt is elárulta, hogy mindezek ellenére nincsennek egyszerű helyzetben, hiszen a beteg állatok különleges étrendet igényelnek, a kölyökkutyák pedig a nekik megfelelőt, viszont nagyon hálásak mindennemű segítségnek, hiszen mindig jól jön az adomány az alapítványnak és a telephelyen lakó kis cimboráknak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb