Kikapcs

Indul az Egyetemi Infosztrájk, íme a szegedi program

“A magyar egyetemek oktatói és hallgatói összefognak, hogy április 19-23. között tájékozódjanak, tájékoztassanak, közösen gondolkodjanak és cselekedjenek az egyetemek szabadságáért” – írják oldalukon a ma elkezdődött országos “Infosztrájk az egyetemi autonómiáért” szervezői. A szegedi eseményt Tomka Béla professzor “Képözön, vizuális provokációk: Fejezetek a 21. század vizuális történelméből” című előadása nyitja meg.

A kedd 14.00 – tól az online térben megrendezett előadásról ezt írja a VVL – Veritas Virtus Libertas Facebook oldal:

“Prof. Dr. Tomka Béla az SZTE-BTK Jelenkortörténeti tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára. Főbb kutatási területe a 20. századi magyar és európai gazdaság- és társadalomtörténet, azon belül is a család és a népesség, a szociálpolitika, a fogyasztás története. Ezen témákban számos publikációja jelent meg. Az Infosztrájk keretein belül szervezett nyílt előadását az egyetemi autonómia jelentőségével kezdi majd, mely után lehetőség lesz kérdéseket feltenni, megjegyzéseket fűzni a témához a résztvevők részéről. Ezt követően Tomka professzor úr rátér az utóbbi két évtized vizuális történetére és annak különféle aspektusaira. Többek között szó lesz képi szórakoztatásról, provokációról, megfigyelésről; a globalizáció problémáiról; újfajta vizuális- és médiatechnológiákról; végezetül a populizmus és média hatásairól a 21. században. Az előadás második részét szintén szabad beszélgetés zárja.”

A szegedi programok szintén kedden, 17.00-tól “A modellváltáson túl. A MOME tapasztalatai az egyetemi átszervezésről” című kerekasztal-beszélgetéssel és Mélyi József (MKE) 18.00-kor rajtoló kultúrpolitikai előadásával folytatódik, a teljes repertoárt IDE kattintva éred el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb