Kikapcs

Így épült a Tiszavirág Sportuszoda: nézd meg egyetlen time – lapse videón, hogyan húzták fel a semmiből az épületet

Lenyűgöző time – lapse videón jelenik meg Szeged legújabb sportlétesítményének, a Tiszavirág Sportuszodának a teljes építkezése, melyet a WHB Group nevű kivitelező cég tett közzé Youtube csatornájukon.

A LÉTESÍTMÉNY A MODERN VÁROSOK PROGRAM KERETÉBEN, KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSSAL, 16 MILLIÁRD FORINTBÓL ÉPÜLT FEL

A létesítmény a Modern városok program keretében, kormányzati támogatással valósult meg mintegy 16 milliárd forintból, a sportcentrumot a magyar és a szerb férfi vízilabda-válogatott mérkőzésével avatták fel február 20-án. A 13,3 ezer négyzetméter nettó alapterületű uszodában egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence található, amely egy mozgatható válaszfallal 25 méteres 2×10 sávosra osztható. A versenyeket 1169 fős lelátóról figyelhetik majd a nézők. A medencecsarnok természetes megvilágítású, sötétíthető, és tévéközvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítettek benne. A versenymedence mellett egy 1,8 méter mély 25×15 méteres bemelegítőmedence és egy 0,9 méter mély 20×12,5 méteres tanmedence, illetve egy külső-belső lazítómedence is az uszoda része. Az épületben kondicionálótermek, konferenciaterem, egyesületi irodák, gyermekmegőrző, tanulószoba, üzlethelyiségek, büfék és egy wellness részleg is megtalálható. 

Egyelőre a járványhelyzet nem tette lehetővé, hogy a nagyközönség előtt is kinyithassa kapuit az uszoda, és a szegediek csobbanhassanak egyet a medencékben. Arról, hogy mikor kerülhet erre sor, Dr. Pappné dr. Nagy Katalin, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük, válaszát az alábbi cikkünkben találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb