Közélet

Operatív Törzs: Hamis üzenetekkel támadják az online oltásregisztrációt

Egy brit telefonszámról álüzenetek érkeznek magyar hívószámokra a vakcinaregisztrációval kapcsolatos álinformációkkal – hangzott el az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján. Egyre kedvezőbbek a járványügyi adatok. 

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a csütörtöki Operatív Törzs sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a járvány elérte a csúcspontját, és ez az oltási programnak is köszönhető. 34,7 százalékos az itthoni átoltottsági adat, míg az uniós átlag csak 19 százalék – tette hozzá. A terasznyitás ellenére mindenki tartsa be a védelmi szabályokat – mondta Galgóczi. Az oltások növekedésével közelebb kerülünk a normális élethez. Mindegyik oltás hatékony és biztonságos, és csak így lehet elkerülni a fatális kimenetelt – tette hozzá. Mindenki regisztráljon és oltassa be magát – zárta. 

ELINDULT AZ IDŐPONTFOGLALÓ RENDSZER, MÁR TÁMADÁSOK IS ÉRIK

Kiss Róbert közölte, hogy elindult az új időpontfoglaló rendszer. Csak azok tudnak ezen időpontot foglalni, akik szerdán SMS-t kaptak. A rendelkezésre álló adatok alapján az Egyesült Királyságból is érkeznek SMS-ek. Arra kértek mindenkit, hogy a külföldről érkező SMS-eket hagyják figyelmen kívül. A rendőrség eljárást indított az ügyben – mondta Kiss Róbert. 681 ember nem viselt maszkot szerdán – mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes közölte, hogy Sárváron bezártak fél évre egy borozót és összesen 160 ember szegte meg a kijárási tilalmat szerdán. 

Forrás: origo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb