KözéletSmart Szeged

“A véleménykülönbségek összeegyeztethetők!” – nyilatkozta Nemesi Pál a szegedi fejlesztésekkel kapcsolatban

Egy hete arról írtunk, hogy Nemesi Pál a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéseiért felelős kormánybiztosa tető alá hozott egy találkozót Botka László Szeged város polgármesterével, ahol egy fejlesztési csapat közös felállítására kérte, és erre polgármester úr azonnal igent is mondott. Nemesi Pál kormánybiztos folyamatosan egyeztet Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármesterrel a szegedi dél-híd projekt munkálatairól, most pedig Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel beszélte át Szeged és a régió dinamikus fejlesztésének kiemelt projektjeit.

Nemesi Pál kormánybiztos jó hírekkel szolgált az első kérdésünkre: egyetértettek Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel abban, hogy a fejlesztések dinamikáját fel kell gyorsítani a régióban, Szegeden pedig három fő projektben volt maximális az egyetértés: a harmadik szegedi híd (déli-híd) megépítésének kiemelt fontosságában, a Science Park Szeged fejlesztésében, és átbeszélték a szegedi repülőtér tovább bővítését is!

A közéletben mostanában az a divat, hogy egymásnak esnek a kormány pártiak és az ellenzékiek, legyen szó bármilyen közéleti témáról, ezért bennünket is meglep, ha arról hallunk: összefogás van, nem politikai gyűlöletkeltés. Szegeden (a fejlesztések területén biztosan) egyre inkább annak vagyunk szem – és fültanúi, hogy az inkább ellenzéki retorikát használó polgármester Botka László (aki most egytelen egy pártnak sem a tagja), a momentumos Nagy Sándor városfejlesztési alpolgámester, és a legutóbbi önkormányzati választásokon a Fidesz támogatását élvező Nemesi Pál kormánybiztos (aki ugyancsak nem tagja egyetlen egy pártnak sem) egyet kommunikál, ami egy mondatban összefoglalva annyi, hogy: Szeged fejlesztésével kapcsolatban közös nevező van!

Az összhang bizonyítéka az is, hogy Nemesi Pál kormánybiztos által április 12-én posztolt budapesti tárgyalásán látható tervrajzokról tett ki képet Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester is. (Mint utólag kiderült, Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester még nem az új tervekről posztolt, hanem a 2015-ben elkészült terveket tette ki közösségi oldalára.-a szerk) Az alpolgármester ma már az IMCS terveiről is megosztott terveket.

Szeged városfejlesztései körül kialakult közös nevezőről legutóbb itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: youtube niches
'Fel a tetejéhez' gomb