KikapcsVideo365

Ennél mélyebbre már nem kerülhetsz – avagy kalandozz velünk Tiszaszigeten, ahol megtalálod hazánk majdnem legmélyebb pontját

„Aki kimegy a Mélypontra az ebben az országban mélyebbre már nem kerülhet” – olvasható Tiszasziget honlapján, és való igaz itt található hazánk legmélyebb pontja, 75,8 méterével a Mélypont Emlékhely. Legalábbis sokáig ez élt a köztudatban, de mint később kiderült, a Tisza túlpartján, Gyálarét területének egy része egy kicsivel még mélyebben fekszik. Szeged környéki barangolásaink során ezúttal a várostól mindössze 13 kilométerre fekvő Tiszaszigetet, és annak nevezetességét, a Mélypont Emlékhelyet vettük célba.

IDEÁLIS HELY KERÉKPÁRTÚRÁKHOZ, PIHENÉSHEZ

A település kitűnő célpontja a kerékpáros túráknak, mely során választhatjuk a Tisza melletti töltés lankás domboldalát, vagy a Szőregen átvezető kerékpárutat, hogy végül megpihenjünk a település hírnevét adó Mélypont Emlékhelyen kialakított nádfedeles pihenő árnyas padjain. Magyarország majdnem legmélyebb pontját szimbolizáló kopjafa 1984-ben létesült. Itt található a szintén szimbolikus jelentőséggel bíró kerámia térplasztika is, mely burkolatát képező dombormű a Tisza folyó árterületén található kiszáradt, repedezett talajt mintázza.

LOVAS ÉS AIRSOFT PÁLYA IS VÁRJA AZ AKTÍV KIKAPCSOLÓDÁSRA VÁGYÓKAT

Ha aktív kikapcsolódásra vágysz, feltétlenül látogass el a tiszaszigeti lovardába is, ahol e fenséges és lenyűgöző állatok hátán lovagolva a szabadság fogalma egy egészen új értelmet nyerhet. Az pedig, amikor egy egész ménes vágtat boldogan a végeláthatatlan mező füves legelőin, felejthetetlen látványt nyújt minden állatbarátnak. De Tiszasziget azoknak is tökéletes célpont, akik valamilyen izgalmas időtöltést keresnek, hiszen a szabadtéri Délvidéki Határőr Múzeum területén lövészárkok, őrtornyok és védősáncok között próbálhatod ki magad, mennyire is célzol jól airsoft fegyvereddel.

Kelj útra Magyar Andor operatőr kollégánk lencséjén keresztül Tiszaszigetre és tégy velünk egy virtuális utazást az ország majdnem legmélyebb pontjára:

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb