Közélet

Napi összefoglaló: végre felpezsdült az élet Szegeden, hatalmas vakcinaszállítmány érkezett ma hazánkba

Végre elstartolt a hétvége és felpezsdült az élet Szegeden, megnyitottak a teraszok és élettel telt meg a város. Ami még jó hír, hogy a koronavírus napi adataiban is csökkenés látható és egy hatalmas adag vakcinaszállítmány is befutott hazánkba. A szegedi professzorok ismét nagyot alkottak a KOVIDőkben és az is kiderült, hogy összesen 61 millás fogás volt egy nap alatt a megyei határokon, de szomorú hírünk is van mára: sajnos elhunyt Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója. Zárd a napot a Szeged365-tel, meghoztuk a napi összefoglalót!

SUNSHINE ÉS SZEGED

Gyönyörű látvány volt ma: napsütés, maszk nélkül üldögélő és kávézó emberkék, élettel teli belváros – így robbant be a szombat a napfény városában, vagyis a nyitás első napján már meg is teltek a kávézók teraszai Szegeden.

CSÖKKENŐ SZÁMOK

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 2796 új fertőzöttet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 767 190 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 126 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 212 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 420 főre emelkedett.

600 EZER SINOPHARM-VAKCINA ÉRKEZETT

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter Facebook oldalán közölte, hogy soha ekkora vakcinaszállítmány nem érkezett még Magyarországra, mint ma.

A LEGJOBB VAKCINA AZ, AMIT MEGKAPSZ

A szegediek ismét megmondták a tutuit, vagyis a KOVIDők tudományos ismeretterjesztő oldal pénteki kerekasztal-beszélgetésében vett részt Dr. Kemény Lajos, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának tanszékvezető egyetemi tanára, Dr. Boldogkői Zsolt molekuláris biológus, valamint Dr. Kemenesi Gábor biológus, a Pécsi Tudományegyetemen működő Virológiai Nemzeti Laboratórium virológus kutatója.

61 MILLÁNYI KÖRÖZÖTT JÁRMŰ KERÜLT RENDŐRKÉZRE

Az olasz, az osztrák és a spanyol hatóságok által körözött gépjárművek, a magyar rendőröknek köszönhetően már nem tudták folytatni útjukat. A Makói Rendőrkapitányság nyomozói egy nap alatt összesen 61 millió forint értékben foglaltak le járműveket.

ELHUNYT MONSPART SAROLTA

Hetvenhat éves korában szombat reggel elhunyt Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója. Tájfutásban világbajnok és tizennégyszeres magyar bajnok volt, sífutásban hat magyar bajnoki címet nyert.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: filtre industriale
'Fel a tetejéhez' gomb