Kikapcs

A Szegedi Kortárs Balett társulatával, május 7-én startol a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek

Új időpontban, május 7. és 24. között ingyenes streamkoncertekkel, ősbemutatókkal, Európa neves hangversenytermeiből közvetített produkciókkal, vagyis online várja a közönséget a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek. Az esemény nyitó előadása a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Filharmonikusok közös estje lesz.

A rendezvénysorozaton fellép mások mellett a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Szegedi Kortárs Balett, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, John Eliot Gardiner és az English Baroque Soloists & Monteverdi Choir, az újraalakult Kelemen Kvartett, René Jacobs és a Kammerorchester Basel, a Makám, a Bagossy Brothers Company, Charlie, az Aurevoir., a Pécsi Balett, Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Vashegyi György, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus, Lajkó Félix és a Győri Balett – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A BIZTONSÁG AZ ELSŐ

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek online felületein nem csupán a hazai bemutatókat követheti bárki a világ bármely pontján, de az eseménysorozat neves együttesei és világhírű karmesterei saját városukból, legendás európai hangversenytermekből köszöntik a közönséget. “A Müpa számára az első pillanattól kezdve a művészek, munkatársak, nézők biztonsága és egészsége a legfontosabb, így a járványhelyzet várva várt javulását szem előtt tartva a Bartók Tavasz idén május 7-től 24-ig zajlik majd” – idézi a közlemény Káel Csaba, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Heteket szervező Müpa vezérigazgatója szavait.

Juronics Tamás egyébként március 8-án számolt be a Szeged365-nek a készülő remekműről:

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb