Közélet

Napi összefoglaló: végre javulnak a számok, négymillió beoltottnál gyökeresen megváltozik az életünk

Elindult április utolsó hete és ma sem maradtunk érdekes bejelentések nélkül! Mutatjuk, a nap legfontosabb eseményeit: végre javulnak a napi adatok, kétezer alatt lett a fertőzöttek száma, a megyében pedig 100 alatt. Alig várjuk a négymillió beoltottat, hiszen ma bejelentették, hogy amennyiben meglesz, éjfélre módosul a kijárási tilalom kezdete és az üzletekben pedig este 11 óráig vásárolhatunk, viszont a védettségi igazoláshoz kötnek egy csomó mindent, mint például a május 7-i uszoda nyitást Szegeden. Müller Cecília is sajtótájékoztatót tartott ma, elárulta, hogy jön a magyar vakcina, ami a kínaihoz lesz hasonló. Egy kis szegedi híreket is hoztunk, ugyanis négy helyi kapott helyet a magyar kézilabda-válogatottban, már a héten is játszanak és még egy fontos tudnivaló mára: víztisztító termékkel házal egy csaló Szegeden.

JAVULÓ SZÁMOK HÉTFŐRE

Továbbra is alacsonyak a számok az elmúlt 24 óra adatai alapján, 1936 új fertőzöttet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 771 454 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 69 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 176 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 801 főre emelkedett. 

NÉGYMILLIÓ BEOLTOTT = SZABADSÁG

Ha a héten meglesz a négymillió beoltott, a kormány tájékoztatása szerint újabb enyhítő intézkedések lépnek életbe. A döntéshozók ma reggeli közleménye szerint, ha elérjük a bűvös számot többek között a kijárási tilalom éjfélre módosul, az üzletekben pedig este 11 óráig vásárolhatunk, de fontos tudni, hogy az intézkedések jelentős része védettségi igazolványhoz lesz kötött.

JÖN A MAGYAR VAKCINA

Az operatív törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília újabb részleteket árult el a magyar vakcináról, ismertette a frissen bevezetett online időpontfoglaló rendszer tapasztalatait, és beszámolt arról, hogy tetemes mennyiségű vakcina érkezett az országba a hétvégén. Kiss Róbert alezredes pedig a hétvégi terasznyitás tapasztalatairól beszélt.

NYITNAK AZ USZODÁK SZEGEDEN

A sportlétesítmények a védelmi intézkedések lépcsőzetes nyitásának következő fokozataként négymillió oltott után nyithatnak a védettségi igazolvánnyal rendelkező lakosság számára – olvasható a Szegedi Sport és Fürdők hivatalos oldalán.

SZEGEDIEKKEL VAN TELE A MAGYAR VÁLOGATOTT

A MOL-Pick Szeged négy játékosa: Mikler Roland, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Rosta Miklós kapott meghívást a magyar férfi kézilabda-válogatottba, amely a héten két Eurokupa-meccset játszik – tette közzé a csodás hírt a szegedi kézisek hivatalos oldala.

CSALÓ HÁZALÓ PRÓBÁLKOZIK VÁROSUNKBAN

A csaló egy német cég képviselőjének adta ki magát, akik víztisztító termékkel kereskednek, azonban az illető ezt semmilyen személyes okirattal nem tudta igazolni, csupán egy fekete piszkos mappa és egy számlatömb volt nála, és a termékért rögtön készpénzt kért volna. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb