KikapcsSzegedi Arcok

Akik zárva maradtak Szegeden: a terasz-nyitási őrület másik oldala

Instant óriásfesztiválba csapott át a szombati terasznyitás Szegeden, gyakorlatilag szombat déltől késő estig egy széknyi hely sem volt a belvárosban. A vendéglátósok végre levegőhöz jutottak, a hónapok óta bezárt szegediek kifújhatták a fáradt gőzt, azonban több népszerű hely zárva maradt a Napfény Városában. Következzen egy Szeged365 villámkörkép azokról, akik (még) nem nyitottak ki:

  • Tisza Dokk + Sing Sing + Retro
  • Tisza Gyöngye
  • DTK Pub
  • Tisza River
  • Pivo Var

Ha valaki átaludta volna a hétvégét, elsőként mutatjuk, micsoda orbitális pörgés volt mifelénk!

Szombat esti Szeged365 kocsmatúra-videoblog:

Szombat kora délutáni kávézós-sütizős népünnepély:

Szombat esti csapatós verzió:

A telt házas dzsembori persze az egészségügyi szakikat is megihlette (de természetesen nem úgy, mint a vendéglátósokat), Zacher Gábor például alaposan megkongatta a vészharangot – szerinte két hét múlva csúnyán vissza fog nyalni a fagyi:

TISZA DOKK: SZIMPLÁN MÉG HIDEG LETT VOLNA

A Tisza Dokk-ot simán meg lehetett volna nyitni a jelenlegi szabályok érelmében, azonban most még hideg lett volna – magyarázta Kovács Ádám, a folyón üzemelő klub tulajdonosa. “Normál esetben is csak május közepén szoktunk megnyitni, még várjuk a jó időt, a vízparton egyébként is pár fokkal hidegebb van, mint bent a városban” – magyarázta, majd hozzá tette, hogy a szintén általa üzemeltetett Sing Sing-et és Retro Klub-ot a nyár kezdetéig hátra lévő minimális időre már akkor sincs értelme kinyitni, ha a szabályok megengednék hamarosan.

DTK PUB: A BÜROKRÁCIA ÚTVESZTŐJÉBEN

Szintén zárva maradt a Dugonics téri DTK Pub. “A változó szabályok miatt egy picit a bürokrácia útvesztőibe kerültünk. Minden papírt beadtunk, de az elbírálás sebességére nem tudunk hatással lenni” – magyarázta Borbély Attila üzemeltető-tulajdonos, aki hozzá tette: amint engedik nekik, rögtön nyitnak.

TISZA GYÖNGYE: TALÁLKOZUNK 2022-BEN!

A szombati belvárosi pörgés közepette jött a Tisza Gyöngye nem túl vidám bejelentése, ők bizony elengedték az egész idei évet, 2021-ben már biztosan nem nyitnak ki.

Hétfő délelőtt csíptük el a közismert szegedi vendéglátóst, Zsurka Pétert, az üzemeltető cég képviselőjét. Peti szerint felelősségteljes döntést szerettek volna hozni és úgy látták, a bizonytalan helyzet és a fenyegető járványügyi tényezők közepette mind egészségügyileg, mind üzletileg kockázatos lett volna az idei szezont bevállalni. Mivel a vendégeik zömében a 40 plusszos korosztályból kerülnek ki, ráadásul egyelőre megsaccolhatatlan, hogyan alakul a Covid-helyzet, ezért elpakoltak, az idén nem nyitnak ki, viszont bíznak benne, hogy 2022 már a Tisza Gyönye éve lesz.

Szintén hozzájuk tartozik a Tisza River hajó üzemeltetése, ami egy külön tészta: mivel főként rendezvényházként működnek, nem tudtak kinyitni most hétvégén, azonban – mint Peti nyilatkozta – nem kizárt, hogy gasztro-teraszként napokon belül visszatérjenek.

A PIVO ÁTALAKÍTÁS ALATT

Míg az egyetemi negyed három nagyágyúja közül kettő (Nyugi és Campus) orbitálisat ment szombaton, addig a triumvirátus harmadik tagja, a Pivo Var zárva maradt. Az ok prózai: a hely átalakítás alatt van, még nem készült el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb