Közélet

Megtartották a hétvégén a tram – train űrszelvény próbáját Szegeden

Sok jó tram – train kis helyen is elfér, kezdte Lázár János országgyűlési képviselő tegnapi posztját, melyben arról számolt be a képviselő, hogy a hétvégén lezajlott a Szeged és Vásárhely között közlekedő vasút-villamos úgynevezett űrszelvény próbája.

A próba keretében azt tesztelték a szakemberek, elfér – e egyszerre egymás mellett a legszűkebb helyeken is két tram-train szerelvény. A képviselő posztja pedig teljes sikerről számolt be. A tesztkörök során újabb lenyűgöző képek is születtek a szerelvényekről, sasoljátok meg, hogyan is zajlott a vasút – villamos újabb próbája.

RENDSZERESEN ÉS EGYRE TÖBBSZÖR TALÁLKOZHATUNK A TRAM-TRAINEKKEL

A szerelvényeket karbantartó járműtelep már áll Szegeden, itt a belső szereltség kiépítése zajlik már. Illetve egy tárolócsarnok épülhet majd a tervek szerint Hódmezővásárhelyen, a végállomás egyik vágányát hosszabbítják majd meg a MÁV területe felé, és ott épülne egy tárolásra alkalmas csarnok. A főmérnök hangsúlyozta, vannak olyan karbantartási tesztelési munkálatok, amelyeket minden nap elvégeznek majd a Tram-train-en, vannak heti rendszerességűek és haviak is. Mucsi László projekttanácsadó elmondta, a maradék kertészeti munkák még zajlanak, de forgalomkorlátozásokra továbbra sem kell számítani.

JÖN A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK SZERELVÉNY IS

Eddig 3 prototípus érkezett meg, az első kettő a próbák végén tart, utána közlekedhetnek tesztüzemmódban, de ez egy hónapon belül megkezdődik. Ha a típus engedélyt megkapják a proto-szerelvények, akkor jönnek a szériajárművek, amelyeknek már csak kb 2-3 ezer km-t kell teljesíteni próbaüzemmódban. A 4. szerelvény június elején várható, az 5. pedig júliusban – hangzott el. Amennyiben 5-6 jármű már átesett a teljes hatósági vizsgán, akkor a MÁV dönthet úgy, hogy megindítja utasokkal a közlekedést, egy átmeneti menetrend szerint.

Forrás és fotók: Lázár János hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: บับเบิ้ล
'Fel a tetejéhez' gomb