Kikapcs

Szeged365 restart: várhatóan május 8-án nyit ki újra az SZTE Füvészkert (frissítve: csakis a lepkekertben kell majd védettségi igazolvány)

Egyre közelebb kerülünk a négymillió beoltott eléréséhez, és a kormány döntése alapján, ha elérjük az újabb bűvös számot, kinyithatnak a szabadidős létesítmények, és végre újra pezseghet az élet Szegeden, persze az esetek egy részében csak azoknak, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Újranyitással kapcsolatos szegedi cikksorozatunkban a Szegedi Vadasparkot követően ezennel annak jártunk utána, mi a helyzet az SZTE Füvészkertben, mikor tehetünk újra egy felszabadító kirándulást a kert csodálatos és különleges virágai, fái és bokrai között.

MÁJUS 8 – ÁN VÁRHATÓ A FÜVÉSZKERT ÚJRANYITÁSA

A szegedi Füvészkert hivatalos Facebook oldalán megjelent tájékoztatás szerint noha a kert munkatársai is nagyon várják már a nyitást és megkezdték a visszaszámlálást, a természetkedvelő szegedieknek úgy tűnik arra még egy kicsit várnia kell. No nem olyan sokat, a botanikus kert úgy néz ki leghamarabb május 8- án, jövő hét szombaton tárhatja ki kapuit a nagyközönség előtt.

JELENLEG MÉG ZAJLANAK A KERT FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATAI

Az utolsó simításokat végzik a Füvészkert nyitás előtti felújítási munkálatai során a szakemberek, olvasható a botanikus kert Facebook-on közzétett posztjában. “Még egy kis időre szükségünk van ahhoz, hogy a látogatók komfortosabb beléptetését, közlekedését biztosítani tudjuk a kertben”, írták, ugyanis jelenleg zajlik a kert bejáratánál a pénztár épületének felújítása, és tegnap megkezdődött az utak aszfaltozása is. A munkálatokkal pedig várhatóan május 8 -ig készülnek el a szakemberek, azt követően pedig semmi sem állhat a nyitás útjába a szegedi Füvészkertben.

Addig is, amíg a nyitásra várunk, hangolódj velünk egy kellemes füvészkerti sétára tavaszi fotóriportunkkal:

De megér egy újranézést a Füvészkert őszi ragyogó pompája is, nosztalgiázz velünk őszi fotóriportunkkal:

FRISSÍTVE (14.00): CSAKIS A LEPKEKERTBEN KELL MAJD VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY

A Füvészkert teljes területén nem, csakis a Lepkekertben kell majd védettségi igazolvány – tudtuk meg Németh Anikó intézményvezetőtől. Magyarán mondva, az összes többi helyszínt az is élvezheti majd, akinek még nincs meg a papírja.

Forrás: SZTE Füvészkert hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: desk chair no wheels
'Fel a tetejéhez' gomb