Sport

Két országos bajnokság is lesz idén a Tiszavirág Sportuszodában

Két országos bajnokságnak is otthont ad idén a Tiszavirág Sportuszoda – adta hírül a Szegedi Úszó Egylet. Július 14-től 17-ig a cápa korosztály seregszemléje lesz Szegeden, majd a medencés hosszútávúszó OB házigazdái leszünk október 22-től 24-ig.

A hosszútávúszó OB nem akármilyen lehetőség, hiszen Olasz Anna 10 km-en, Vas Luca pedig 5 km-en lett bajnok tavaly, így a Haász SZUE legjobbjai Szegeden védhetik meg címüket. A legutóbbi bajnokságon egyébként 7 érmet szereztünk, szegedi részről Fábián Milán és Fábián Bettina is dobogós volt.

OLASZ ANNA: “ELŐNYT JELENT, HA HAZAI PÁLYÁN MINDEN CSEMPÉT ISMER A SPORTOLÓ”

“Nagyon örülök az eseményeknek, hiszen a cápa ob-n elvileg versenybíróként debütálhatok, ez biztosan nagy élmény lesz, a hosszútávúszó ob pedig mindig kiemelkedő jelentőségű volt számomra” – nyilatkozta a klub oldalán Olasz Anna. “Boldog vagyok, hogy végre Szegeden is lehet rendezni ilyen versenyeket, mert hiába mondják, hogy a medence mindenhol ugyanolyan, szerintem előnyt jelent, ha hazai pályán minden csempét ismer egy sportoló. Emlékszem, mennyire szerettem, amikor még régen verseny volt az újszegedi sportuszodában” – nosztalgiázott a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes olimpikon.

Fotó: Török Kornél, Szeged365

A NAGYKÖZÖNSÉG ELŐTT IS MEGNYIT A TISZAVIRÁG

A sportlétesítmények a védelmi intézkedések lépcsőzetes nyitásának következő fokozataként négymillió oltott után nyithatnak a védettségi igazolvánnyal rendelkező lakosság számára. A tervezett nyitás az uszodákban május hetedike, ez érvényes a Tiszavirág Sportuszodára és a Városi Sportuszodára is.

Forrás: Szegedi Úszó Egylet

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb