Mindenmás

Napi pakk: ragyogó napsütés és mini koncert is lesz ma Szegeden

Gyönyörű napsütés vár ma ránk Szegeden, végre nem fog esni az eső, és noha a szél fújni fog napközben, egészen 20 fokig felmelegszik a levegő. Ha ez nem lenne elég a jókedvre, városunkban tovább pezseg a terasznyitás utáni élet, ma már egy mini koncert fültanúi is lehetünk, ugyanis a Hágiban zenél a Docpiano Band. Ma van a 42. évfordulója annak, hogy megindult Szegeden a trolibuszforgalom az 5-ös vonal Bartók tér és Újszeged közötti megnyitásával, ezen a napon ünneplik a Tánc Világnapját és ma van Uma Thurman születésnapja. Idd meg a kávéd, reggelizz egy jót, és kezdd a mai napot is a Szeged365 legérdekesebb infóival!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Péter, Antónia, Katalin, Hugó, Róbert és Tihamér nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 39 éve, 1982 óta ez a nap a Tánc Világnapja. A “balett Shakespeare”-jeként ismert, 1727-ben született Jean Georges Noverre születésnapján világszerte táncművészeti előadásokkal ünneplik a Tánc Világnapját. Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre.
  • 41 éve, 1980 -ban halt meg Alfred Hitchcock a thriller “atyja” (Psycho, Bűvölet, Madarak).
  • Ma 63 éves Michelle Pfeiffer amerikai színésznő (A hírek szerelmesei; Az Eastwick-i boszorkányok, Azok a csodálatos Baker fiúk; Veszedelmes viszonyok; Sólyomasszony; A sebhelyesarcú).
  • Ma 51 éves Uma Thurman amerikai színésznő (Kill Bill; Veszedelmes viszonyok).
  • Ma 53 éves Borbás Mária televíziós műsorvezető.
  • 4 éve halt meg Usztics Mátyás színész, forgatókönyvíró, rendező.
  • 1979. április 29-én megindult Szegeden a trolibuszforgalom az 5-ös vonal Bartók tér és Újszeged közötti megnyitásával.
Fotó: Szabó Dávid

MA VÉGRE SÜTKÉREZHETÜNK A NAPSÜTÉSBEN SZEGEDEN

A szél ugyan visszatér ma, de ezzel együtt a jó idő is, és végre láthatjuk a gyönyörű napot Szegeden! Hajnalban 4-7 fok körül alakul a hőmérséklet, majd napközben tovább melegszik az idő és délutánra akár 15-24 fokra is számíthatunk.

MA A DOCPIANO BAND KONCERTEZIK A HÁGIBAN

Ma este 7 órától elstartol a Hági Udvarban hosszú idő után az első mini – koncert Szegeden, ugyanis végre visszatérhetnek az élő zenés esték a vendéglátóhely impozáns teraszára, hirdették ki a szervezők a Facebookon. Docpiano Band koncertjén díjmentesen tudsz részt venni, sőt még védettségi igazolvány sem kell!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb