Közélet

Körbeér a sor a Vasas Szent Péter utcai SZTK-nál!

Megindultak az emberek ma délelőtt a koronavírus elleni oltást felvenni. Amúgy is mindig nagy sor szokott lenni egy – egy oltópont előtt, de ma délelőtt, miután a kormány csak a mai napra elérhetővé tett minden regisztrált számára 100 ezer adag Pfizer vakcinát, még többen álltak sorba az oltásért. Az alábbi videót Andi nevű Olvasónktól kaptuk, aki a Vasas Szent Péter utcai oltóponttal szemben lévő Context-Szeged Kft. ablakából vette fel az oltásra várakozók végeláthatatlan sorát.

Információink szerint Szegedre 2200 Pfizer vakcina érkezett erre a mai alkalomra. Ez az oltóanyag a rengeteg várakozóból ítélve sokakat megmozgatott, helyszíni beszámolók alapján 300-400 méteres sor áll a Teréz, Vasas Szent Péter és Pulz utcákon, szinte teljesen körbeér a sor az épülettömb körül.

TŐLETEK KAPTUK

A kígyózó sorról Olvasóinktól is kaptunk fotókat, az alábbi kép a Teréz utcában készült:

Ez pedig a Pulcz utca sarkán:

MAGYAR ANDOR OPERATŐR KOLLÉGÁNK IS A HELYSZÍNEN JÁRT

Magyar Andor kollégánk is azonnal a helyszínre sietett, az ő kameráján keresztül így festett az oltásra várakozó tömeg.

CSAK A MAI NAPRA NYITOTTÁK MEG AZ IDŐPONTFOGLALÁST A PFIZER VAKCINÁRA

Mint írtuk, rendkívüli oltási akciót tartanak a mai napon. Az Országos Oltási Munkacsoport tájékoztatása alapján ez azt jelenti, hogy a regisztráltak számára péntek reggel 8 órakor a Pfizer vakcinára is megnyitották az online időpontfoglaló a www.eeszt.gov.hu honlapot.

Sajnos azonban, ahogy Kiss Róbert alezredes az Operatív törzs tájékoztatóján beszámolt róla, online támadás érte ma délelőtt a rendszert, ami miatt elérhetetlenné vált, így pillanatnyilag az időpontfoglalás nem lehetséges, de a szakemberek a probléma gyors elhárítását ígérték.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb