Kikapcs

Szegedi Hídivásár, kicsiben, most hétvégén: jön a Bárka Kézművesmajális!

Rendhagyó lesz Szegeden május első hétvégéje, a koronavírus járvány miatt a megszokott programok helyett egészen új színes kavalkáddal köszönthetjük városunkban a Munka ünnepét! Elsején és másodikán egyedülálló módon ugyanis érkezik a Bárka Kézművesmajális a Fokára, amelynek a már jól ismert piaci hangulata ötvöződik a Szegedi Hídivásár kulináris gasztro élményével, mesélte el elöljáróban számunkra Mocselini Rudolf, a rendezvény főszervezője, aki nevéhez egyúttal az utóbbi esemény megvalósítása is fűződik.

KÜLÖNLEGES BOROK ÉS KÉZMŰVES SÖRÖK ÍZVILÁGÁVAL GAZDAGODHATSZ EZEN A GASZTRO ÉLMÉNYEKKEL TELI HÉTVÉGÉN

Ahogy Mocselini Rudolftól megtudhattuk lesz itt minden, mi szem – szájnak ingere, felfrissülhetsz a szegedi Kontyos Borház páratlan ízű nedűivel, a várhatóan nyárias melegben lehűtheted magad a kézműves sörök széles választékával, és míg te a különleges italokat ízlelgeted, addig a gyerekek pónilovon lovagolhatnak, ami garantáltan felejthetetlen élményt nyújt számukra.

NEM MARADHATNAK EL A RENDEZVÉNYRŐL A HAMISÍTHATATLAN HÁZTÁJI ÍZEK SEM

De természetesen a kétnapos rendezvényen megtalálhatod kedvenc Bárkás kiállítóidat is, hiszen a Tisza parti meseszép környezetben 40 kereskedő egyedi árui közül választhatsz, akik az ország minden zegéből – zugából hozták el Szegedre a hamisíthatatlan háztáji ízeket: így nem hiányozhatnak a kínálatból a sajtok, lekvárok, és a mézek széles választéka sem. A Kézművesmajális színes forgatagában fellelheted a fafaragók, keramikusok és bőrösök unikális munkáit is, amelyek között biztosan ráakadsz a stílusodnak leginkább illőhöz.

JÖVŐ HÉTVÉGÉN PEDIG VÁR A BÁRKA ANTIKKIKÖTŐ A FOKÁN

Tavaly is nagy örömmel fogadta a szegedi közönség a Kézműveskikötő testvérét az Antikkikötőt, ahol ódon minőségi árukkal találkozhat a nagyérdemű. Mocselini Rudolf még egy plusz jó hírrel megörvendeztetett minket, jövő héttől ez a régiség vásár is újraindul Szegeden, melynek szintén a Foka ad otthont.

ILYEN VOLT TAVALY A BÁRKA KÉZMŰVESKIKÖTŐN

Noha a járványhelyzet miatt idén még nem köthettünk ki a Bárkán, biztosan minden kilátogatóban él még varázslatos hangulata és annak az öröme, mikor a sok portékát felfedezed, és a megannyi apróság között igazi kincsekre lelsz. Nosztalgiázz egy kicsit fotóriportunkkal, idézd fel, milyen is volt a Bárka fedélzetén egy nem mindennapi utazást tenni. Ilyen volt például októberben a rendezvény:

Az adventi időszakban is sokan választották a Kézműveskikötő barátságos hangulatú természetközeliségét és sokszínű kínálatát. Természetesen ez alkalommal is kint jártunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb