Mindenmás

Napi pakk: nyárias meleg, party konvoj és Bárka Kézművesmajális vár ma ránk Szegeden

Éljen május elseje, a munka ünnepe! Nyárias meleg és mozgalmas hétvége elé nézünk Szegeden, hiszen végre pezsgő élettel köszönt ránk a szombat, és, ha nem is a megszokott módon, de mégiscsak lesz egy kis majális városunkban. Érkezik a Sun City Retro Dj’s Party Konvoj névre keresztelt produkció, elstartol a Bárka Kézművesmajális és a Garden Stég is várja a kikapcsolódni vágyókat. Ráadásul, ha szeretnéd megmutatni a hangodat, arra is lesz lehetőséged, ugyanis X – Faktor válogatás is lesz ma Szegeden. Szemezgess a mai remek programokból és vesd bele magad a hétvégébe a Szeged365 – tel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Fülöp, Jakab, József, Zsigmond, Bánk, Benedek, Berta, Fédra, Tétény, Benignusz, Szvetlána, Gyopárka és Leontina nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Munka ünnepe, a munkavállalók szolidaritási napja, amelyet 1890 óta ünneplünk ezen a napon.
Fotó: foodandwine.hu
  • 17 éve, 2004 – ben Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz.
  • 94 éve, 1927 – ben megszületett Lorán Lenke, Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
Fotó: femina.hu
  • 90 éve adták át 1931 – ben a rekordidő alatt felépült Empire State Building-et.
  • Ma 49 éves Gregor Bernadett színésznő.
  • 27 éve, 1994 – ben versenybaleset következtében meghalt Ayrton Senna világbajnok Forma 1 pilóta.
Fotó: sport365.hu

NYÁRIAS, SZÉP IDŐ LESZ MA SZEGEDEN, DE AZÉRT ZIVATAROK IS ELŐFORDULHATNAK NAPKÖZBEN

Ma berobban a május elseje és ezzel együtt a nyárias idő is Szegedre. Hajnalban sem fogunk fázni, 11-13 fokot mérhetünk. Napközben még magasabbra szökik a hőmérő higanyszála, akár 25-28 fokot is mérhetünk Szegeden.

MÁJUS ELSEJÉTŐL VISSZAÁLL AZ ELSŐ AJTÓS FELSZÁLLÁSI REND ÉS A FEDÉLZETI JEGYÉRTÉKESÍTÉS A VOLÁNBUSZOKON

A járatokon az első üléssorok továbbra sem használhatók, megmarad a kordonos lezárásuk, a száj és az orr maszkkal való eltakarása ezentúl is mindenki számára kötelező a Volánbusz valamennyi járatán és utasforgalmi létesítményeiben.

MÁTÓL AZ SZKT JÁRATAIN IS VISSZAÁLL AZ ELSŐ AJTÓS FELSZÁLLÁSI REND ÉS JEGYET IS VEHETÜNK A SOFŐRTŐL

A Szegedi Közlekedési Társaság hivatalos honlapján tette közzé a hírt, miszerint május elsejétől, vagyis szombattól visszaáll a járművezetői jegyértékesítés és az első ajtós felszállás a közösségi közlekedésben Szegeden, tehát ezentúl vehetünk jegyet a trolikon és a villamosokon.

MA X – FAKTOR MEGHALLGATÁS LESZ SZEGEDEN

Szeretsz énekelni és ezt megmutatnád az egész országnak? Akkor most itt a lehetőség és kiengedheted a hangodat, hiszen szombaton, május elsején, 14 – 20 óra között a Matrix Hotelben X-Faktor meghallgatás lesz Szegeden, olvasható az esemény Facebook oldalán.

MA 8 ÓRÁN KERESZTÜL JÁRJA SZEGEDET A SUN CITY PARTY KONVOJ

8 és fél órán át járja majd Szeged utcáit május 1-jén szombaton a Sun City Retro Dj’s Party Konvoj névre keresztelt produkció, a szervezők bejelentése alapján többek között Dj Dominique is a 13 méter hosszú platón fog zenélni.

JÖN A BÁRKA KÉZMŰVESMAJÁLIS

Elsején és másodikán egyedülálló módon érkezik a Bárka Kézművesmajális a Fokára, amelynek a már jól ismert piaci hangulata ötvöződik a Szegedi Hídivásár kulináris gasztro élményével, mesélte el elöljáróban számunkra Mocselini Rudolf, a rendezvény főszervezője.

MA MEGNYITJA KAPUIT A GARDEN STÉG

Szűk két hete a Partfürdőre vontatták a Garden Stégnek helyet adó, 48 kishajó kikötésére alkalmas úszóházat, az előbbi pedig május 1-jén annak rendje és módja szerint meg is nyitja kapuit. Szombat este Dj Tymo pörgeti majd a lemezeket, Majális-afterként, Anyák Napján pedig a Konyhafőnököt (és rengeteg Szeged365 interjút) megjárt szegedi sebész, Rokszin Richárd csillogtatja meg főzőtudományát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb