Kikapcs

Légiparádé a szomszédban: megvan a Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai Bemutató dátuma

Míg városunkban szeptemberre tűzték ki a Szeged International Airshow dátumát, addig Kecskeméten augusztus utolsó hétvégéjén, 28-án és 29-én rendezik meg. A szomszédba tervezett idei repülőnap részleteit még nem közölték a szervezők, elég szegényes eddig az esemény Facebook oldala, viszont már így is több mint 17 ezren jelezték, hogy érdeklődnek iránta.

Kilián Nándor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága légierő haderőnemi szemlélője az év elején adott egy interjút a honvedelem.hu oldalnak, ahol elmondta, hogy bár sok a bizonytalanság egy biztos: haditechnikai bemutató is lesz, tehát a légierő mellett mások is képviseltetik magukat.

“A járványhelyzet miatt érthetően sok a bizonytalanság. Terveink szerint augusztus 28-29-én tartjuk Kecskeméten a következő nemzetközi repülőnapot, mely egyben haditechnikai bemutató is lesz, tehát a légierő mellett mások is képviseltetik magukat. Túl sok konkrétumról nem tudok még beszámolni, ám néhány ország már biztosan visszajelzett. Ezek alapján az Egyesült Államokból is várható olyan repülőeszközök érkezése, amelyeket még sosem láthatott hazánkban az érdeklődő közönség. SZU-35-ös repülőgépeikkel majdnem biztosan bemutatót tartanak az Orosz Lovagok (Russkkiye Vityazi), de természetesen más kötelékeket is meghívtunk. Gőzerővel folyik a szervezés, ami nem kis munka, mert a Magyar Honvédség nem csupán szervező, hanem egyben végrehajtó is lesz. Mindez több szervezetnek is teljesen új kihívást jelent, de állunk elébe.”

SZEGEDEN IDÉN IS HÁROM NAPOS LESZ A RENDEZVÉNY

Sok bizonytalanság övezi az idei évet is, egy biztos, Szeged repülőnapot akar. Mint ahogy tavaly akart, és annak ellenére, hogy a körülmények felettébb kedvezőtlenek voltak, lett is egy különleges bemutató a szokásos időben. De most megint egy „igazi” reptéri repülőünnepre készülnek szeptember 10-12-én.

Forrás: airshowinfo.hu, Facebook

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: magnetisch speelgoed
  2. Visszajelzés: faceless niches
'Fel a tetejéhez' gomb